fbpx
Pretraži

Sanja Čolić

Razvoj karijere

S jogom sam se upoznala još u ranom detinjstvu, a izučavanjem različitih stilova joge bavim se poslednjih 18 godina. Završila sam školu za joga instruktore „Vidya Yoga” u Beogradu kod dugogodišnjeg učitelja joge Dragana Lončara. Diplomirala sam na Fakultetu za sport i turizam TIMS u Novom Sadu, kao i na Višoj poslovnoj školi. Dugogodišnji sam član Yogaalliance. Rekreativnu jogu predajem od 2010. godine.

Specijalizovala sam se i za terapeutsku jogu i individualni pristup vežbanju. Završila sam life coaching i clearing tehnike, reiki, NLP koje mi pomažu u personalnom pristupu svakom polazniku. Trenutno pohađam školu Core Development telesno orijentisanog psihoterapijskog pravca učitelja dr Walida Dawa.

Moj metod rada je zasnovan na individualnom pristupu svakom pojedincu u skladu s njegovom ličnošću, fiziologijom, godinama, stanjem i potrebama kroz celovito i svestrano formiranje svakodnevnih navika. Kao instruktorka joge potpisujem autorske projekte osmišljene zajedno s drugim saradnicima, kao što su TermalAqua Joga i Joga Nidra uz harfu.  Trenutno živim i radim na Baliju.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite jogom?

Za mene je joga bila potpuna nepoznanica, ali unutrašnji poziv koji sam prepoznala još jako rano me je odveo u tom smeru. Veoma brzo sam shvatila da je to veoma dugačak put i upravo istraživanje sopstvenih granica i upoznavanje pre svega sebe me je vodilo ka tome. A to mi danas itekako pomaže u radu sa drugima.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Upoznaj sebe i budi ono što jesi, tako ćeš nabolje doprineti sebi, svim svojim bližnjima, a jedino tako možeš biti od koristi drugima, kao i čitavoj planeti.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Jutarnja praksa sa nekoliko asana i krakom meditacijom je moj ritual, gde god da sam. Ali takođe volim i ugoditi sebi i popiti čašu dobrog vina sama ili u društvu.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Izazov, šta je to što mi donosi svaki novi dan. Zagrljaj mog “Velikog Malog” učitelja iz koga se svakodnevno razvijam.