fbpx
Search
image

Merima Aranitović

Razvoj karijere

Moja osnovno zanimanje je profesor srpskog jezika. Predajem jezik, i kroz dugogodišnju praksu razumem duboku moć reči i dejstva koju one imaju na čoveka. Ljubav prema prirodi i prema rečima težila je da se poveže i da bude put kojim ću voditi i druge do cilja, boljitka, sreće, balansa. Završila sam obuke za analizu snova, filozofske pouke za psihoanalitičku praksu, ali tek kada sam postala prvo kalifornijski floriterapeut, a potom i sertifikovani Bahov praktičar, imala sam alate kojima sam mogla da budem istinski holistički savetnik. Bavim se i holističkim narativom, te su i moji tekstovi deo terapeutskog procesa.

Šta Vas je motivisalo da se bavite Bahovim kapima?

Bahove kapi su jednostavne, pristupačne moćne cvetne kapi kojima se rešavaju izazovi naše duše. Ja sam imala narativno znanje, ali mi je trebalo nešto kokretno što će duši napaćenoj, iznurenoj, u izazovima, traumama pomoći da se vratu u vertikalu. Zato se, pored zvanične obuke stalno i stalno usavršavam jer je i sam dr Bah uvek težio ka tome da nije važna bolest već kako se duša oseća. Moja motivacija je pomoći duši da bude u balansu i time otvoriti put telu da se i ono vrati u dobro stanje.

Koja je Vaša životna filozofija?

Sve je ljubav, i  naša misija na ovom svetu je da svoje  telo, dušu i duh dovedemo u stanje ljubavi jer samo tako možemo da se odupremo izazovima koji nas drže van naše prave prirode.

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Ja sam hedonista i moj omiljeni ritual je moja šolja čaja, dobra knjiga i muzika koja opušta, moja fotelja i sunce na prozoru.

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Motiviše me to što je svaki dan nova priča. Činjenica da nas razni izbori vode u različitim pravcima, i da svaki novi dan jeste jedno novo putovanje.