fbpx
Search
image

Igor Ergić

Razvoj karijere

Bio sam jako mali kada sam povlačeći ruku preko fasadnog zida stare kuće, pomislio gde mi to idemo kada umremo. Uz pet čula sam pokušao da pronađem odgovor gledajući naokolo. Odjednom sam pogled uzdigao ka oblacima, pa potom prema suncu i shvatio da ne prepoznajem šta je to tamo dalje. Na smrt sam se preplašio. Ne znam odakle smo došli i gde se vraćamo kada se završi ova predstava života. Od tada na sve životne izazove sam kačio istu etiketu ,,nije ovo život i mora da postoji nešto mnogo više”. 2014 godine u najvećem očaju i odustajanju, jednog poslepodneva doživljavam prosvetljenje. Od tada sa poštovanjem i čudom pristupam samom procesu života.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite duhovnošću?

Tragao sam za nečim mnogo većim od ovog ljudskog tela i uma. Imao sam nagonsku potrebu da otkrijem šta je to toliko moćno što nas je stvorilo. Iako nisam još toliko blizu toj čistoj eksploziji ljubavi i kreacije, osećam kako raste kolektivna Svest kod ljudi. Sam taj proces je predivan, dok se budimo iz iluzije, kroz iskustvo istine onoga ko jeste.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Ljudska rasa je ograničena umom ili bolje da se izrazim sadržajem uma, mislima i emocijama. Tu smo se zarobili i iz te prespektive život izgleda kao rolerkoster. Bez kontrole, moći, jasne ekspresije željenog, mi ostajemo uslovljeni nagonskim razmišljanjem kome nema kraja. ,,Što više razmišljamo da znamo šta je ispravno a šta pogrešno, šta dobro a šta loše, to više mislimo, mislimo i samo mislimo”.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Praksom sadašnjeg trenutka spoznajem sve više prostor u kojem opažam celokupni proces života i svih segmenata koje život čine tako neverovatnim. Živim u skladu sa impulsom samog sadašnjeg trenutka i stoga bih mogao reći da je moj ritual samo prisustvo,  jer nikada ne znaš šta sledeći tretnutak nosi, a ne želim da ga propustim. Svakoga dana isto radim, prisustvujem životu.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Energija. Konstantno se menja i kreira nešto novo. Može tu biti istih životnih momenata ali i oni se energetski razlikuju, sve je u pokretu, živo i tako jedinstveno. Moja glavna motivacija jeste kakva ću energija sutra biti, kojim energijama ću svedočiti i koja to energija može sutra da mi donese još više radosti u životu?