fbpx
Pretraži

Denis Tomović

Razvoj karijere

Kao diplomirani inženjer šumarstva, radio sam posao na kojem nisam mogao da ispoljim svoj pravi potencijal. Doduše, obzirom da sam ispite na posle diplomskim studijama položio sa prosekom deset, i da mi je preostalo još da završim magistarski rad, imao sam više ponuda za rad u struci, koje bi malo ko odbio, ali ja jesam. Čak sam i poslediplomske studije napustio pred sam kraj. Jednostavno, osećao sam da to nije to. Želeo sam da se posvetim duhovnom razvoju i odbijao sve za šta sam osećao da bi me usporilo ili odvelo tamo gde ne pripadam. Ozbiljno sam se posvetio aikidou, koji je bio moja prava pasija.

Otvorio sam svoju školu i osam godina je vodio, pokušavajući da na taj način pomognem ljudima da napreduju na svom duhovnom putu. Međutim, božanski plan se pokazao malo drugačijim u odnosu na moje ambicije. Pojavio se Reiki kao duhovno – energetski sistem, koji je u svojim filozofskim postavkama vrlo blizak aikidou i preko kojeg sam mogao mnogo više da pomognem i sebi i drugima. Napredovao sam vrtoglavom brzinom. Za manje od tri godine, kroz terapeutski rad usavršio sam se u više Reiki pravaca, da bih zatim postao i učitelj. U ovom trenutku sam prvi i jedini u Srbiji, ko se kao privatni preduzetnik zvanično i legalno registrovao za podučavanje drugih Reikiju.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite Reikijem?

U periodu koji je za mene bio izuzetno buran, tokom jedne meditacije imao sam viziju u kojoj mi se javio arhanđeo Rafail. To je arhanđeo koji pomaže isceljenje, kako fizičko tako i duhovno. Od njega sam dobio veoma jasno usmerenje da moj životni put treba da krene putem isceljivanja energijama. Tom prilikom sam doživeo i spontanu inicijaciju a već u narednim danima mi se energetski kapacitet i senzibilitet toliko podigao da sam mogao da ga koristim za isceljivanje. Dalje je samo bilo potrebno usavršiti se. Jedan od mnoštva Reiki stilova koje praktikujem, Arhanđeoski reiki, pokazao se kao idealan za mene.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Svako od nas ima predodređen Put. Kad ide njime, božanska kreativnost se materijalizuje na najbolji mogući način. Pronađi svoj Put, isceli se, rasti duhovno a zatim i pomozi drugima, je osnova moje životne filozofije.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Nemam ritual, niti imam potrebu za njim. Smatram da su rituali pokušaji da spoljašnjom formom zadovoljimo unutrašnju potrebu. Kao takvi mogu biti opterećujući.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Živ sam! Zar to nije dovoljno?