fbpx
Pretraži

Anita Šipić

Razvoj karijere

– Diplomirani ekonomista u turizmu na Univerzitetu Singidunum;

– Višegodišnji fitnes instruktor [zumba i pilates], do 2014. godine;

– 2016. godina mi donosi suvlasnički status u jednom fitnes centru, a nakon jednogodišnjeg procesa kroz koji sam morala proći kako bih do tog statusa došla. U međuvremenu svega toga vodila sam bitke na više frontova – od emotivnog do potpuno neočekivanog porodičnog fronta i bilo mi je sve, samo ne lako;

– Ista ta 2016. godina mi donosi i prilično veliki udarac – situaciju koja me je udarila kao sto hiljada gromova. Jednog haotičnog ponedeljka pred samo otvaranje fitnes centra, a nakon ogromnog uloga i još većeg rizika, shvatam da sam sanjala tuđi san i da sam, zapravo, upala u košmar. Svojevoljno. Međutim, oni gromovi što su me udarili istovremeno su mi i obasjali put kojim sam istog tog trenutka krenula jer sve mi je postalo jasno. Dozvolila sam sebi da mi postane jasno. Nisam imala apsolutno ni jedan jedini izgovor da se ne javim na poziv (iz stomaka) koji sam uporno odbijala. Godinama sam se pravila da ne znam i ne vidim ko sam. Ustala sam i otišla u sunce.

– Usledila je obuka za Heal Your Life učitelja, pa sam i tu naučila lekcije koje su me koštale – poprilično.

– Ubrzo sam prošla i kroz NLP Practitioner i Coaching akademiju. Na rad sa klijentima nisam čekala, odmah sam počela da radim. Tako je, nakon svih pomenutih, ali i nepomenutih zemljotresa i erupcija, usledilo zadovoljstvo…ono čisto, istinsko, pravo, veličanstveno zadovoljstvo. Radim posao s kojim sam apsolutno usaglašena, svaki deo mog bića uživa.

– Trenutno pohađam NLP Master obuku, s ciljem da proširim postojeća znanja i da svojim klijentima, ali i sebi, budem što bolji coach.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite life coachingom?

Motivaciju za bavljenje coachingom sam u ogromnoj meri našla u svojoj urođenoj potrebi za slobodom – otkad znam za sebe težila sam iskakanju iz šablona i riziku, a sve sa ciljem da budem ono što sama želim i izaberem. Verujem, zaista verujem da samo i isključivo onda kada radimo ono što istinski volimo, u čemu pronalazimo strast i što nas pokreće bez presije može da bude dobro za nas i da samo tada i mi možemo da damo svoj maksimum, opet – bez presije. A onda i (materijalni) rezultati dođu. Pre ili kasnije, ali dođu. Od onih sam kojima je jako važno da sami odlučuju. Sama biram šta sam i šta želim da budem. Sloboda, dakle, za sve. Pa i da grešim. A ako pogrešim, sama preuzimam odgovornost za to. Jer „slobodni smo onoliko koliko smo odgovorni.“

 

Koja je Vaša životna filozofija?

,,Rođena si sa krilima…zašto više voliš da puziš kroz život?” – Rumi ; “Shine into the future…spreading your light wherever you are!”; Pesma “Lambada” kao ritam moje filozofije.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Kafa uz knjigu ili knjiga uz kafu.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Život me inspiriše da ustanem.