Razvoj karijere

Nakon završetka studija, usmeravala se u oblasti psihoterapijskog rada, usavršavajući svoje psihoterapijske veštine na edukacijama iz Racionalno-emotivno-bihejvioralne terapije pri beogradskom odesku Albert Ellis Instituta iz New Yorka. Nakon toga pohađa edukacije iz Psihologije ličnih konstrukata u okviru Udruženja Konstruktivista Srbije, kao i kurs za tretman graničnog poremećaja ličnosti Dialectical Behavior Therapy (DBT) na Zur Institutu. Kurs je odobren od strane APA (Američke Psihološke Asocijacije).

Iskustvo sticala volontirajući u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, zatim u oblasti individualnog psihološkog savetovanja, ali i kao psiholog i predavač psihologije u Karlovačkoj gimnaziji.

Voditelj edukacije iz oblasti psihodijagnostike. Učesnik brojnih treninga koji se bave ličnim rastom i razvojem (Transkaciona analiza u svakodnevnom životu, Autogeni trening). Kolumnista više web portala za lični rast i razvoj, osnivač bloga Psychology unplugged.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite psihologijom?

Osnovni motiv bavljenja psihologijom je pre svega unapređivanje ljudskog života, omogućavanje ljudima da otvore neke nove perspektive u svojoj svesti i budu gospodari svoga uma, da jasno vide stvari onakve kakve jesu. Oduvek me je interesovalo da proniknem u razloge nečijeg ponašanja kao i da spojim neke markantne tačke u životu i uvidim njihov smisao. Psihologija mi je dala neke veštine, okvire i stalnu dinamičnost, jer šetnja po hodnicima uma sa osobom koja vam to dopusti, je uvek jedno nezaboravno iskustvo u kome se i ja kao osoba razvijam.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Istrajnost na putu kome znamo smisao, dovodi do jačanja naše ličnosti i duhovnog tela i omogućava nam da prihvatimo život takav kakav je. To je put ka sreći.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Da se posle ukusnog obroka, odmorim i opustim. Veliki sam ljubitelj muzike, pa obožavam da stavim slušalice i odem u neki drugi svet.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Neizvesnost novog dana, mogućnost za nova uzbuđenja, dešavanja, saznavanja. Nijedan dan našeg života nije isti, samo to treba da shvatimo.