Razvoj karijere

Isprobavanje u raznolikim sferama i zanimanjima se definitivno pokazalo kao fantastičan put samospoznaje i povezivanja sa sopstvenim potencijalima i talentima. Od prve ljubavi – joge kojom se bavim od svoje 14. godine, na šta se kasnije nadovezala i edukacija za joga instruktora, bilo je i onog zvaničnog (formalnog) školovanja za fizioterapeuta, kao i usavršavanje.

Kako me je od rane mladosti privlačio rad na sebi, istraživanje ljudskog uma, emocija i duše, tako sam krenula i putem edukacije za life coacha i reiki praktičara. Sticajem okolnosti jedan period života provela sam i kao zaposlena u MUP-u, u odeljku administracije.

Shvatajući sve kao izazov, podlogu za dalji razvoj i pronalaženje zanimanja koje budi onu vatru u nama, koje je nešto više od običnog rutinskog obavljanja posla, donela sam odluku da fiksno radno vreme, takozvani siguran posao i zona prividnog komfora nisu u mojoj biti i ne inspirišu moje Biće na istinsku svrhu zbog čega sam i napustila pomenuti posao.

Znatno više sam se posvetila pisanju poezije koja je tiho obitavala u mom životu od ranih dvadesetih i nekako je i bilo vreme da se sve to izrodi i oblikuje u moju prvu knjigu “Ja Jesam”. Usledilo je osnivanje i vođenje bloga po imenu Zalogajčić koji je pomalo lucidan spoj pisanja poezije i pisanja recepata. Kako god da okrenete, ukusan je. ? Uz to sam trenutno zakoračila i u fazu malo ozbiljnijeg izučavanja fotografije, a verujem da se ta vrata vizuelne poezije za mene tek otvaraju.

Šta Vas je motivisalo da se bavite pisanjem?

Pisanje je došlo vrlo spontano, čak bih rekla da je to bilo neosetno ušetavanje inspiracije i novih vibracija kroz reči u moj život. Na svom razvojnom putu, koji smatram da počinje kod svakog Bića odmah po rođenju, imala sam tu sreću ili pak zadatak da se kreativnost u ranim dvadesetim počinje slivati u neki vid poezije, pomalo meditativne, ponekad više instrospektivne, ali i univerzalne.

Da, bilo je tu uticaja joge, bilo je uticaja svih ljudi koje sam sretala do tada, kao i onih koje ću kasnije sresti. Svako iskustvo duboko proživljeno postaje prava umetnost ukoliko se osnažimo da sa njim i istupimo, da ga pretočimo u misao i naposletku i podelimo.

Koja je Vaša životna filozofija?

Uvek i u svemu birajte Život! Ne postoji ništa svetlije i ništa jače od iskre života koja nam je prirodno data. Padovi su sastavni deo našeg zemaljskog putovanja i podjednako su nam potrebni kao i sreća, radost, ljubav. Istinski rad na sebi, evoluiranje duše, a samim tim i spoznaja svrhe života je jedan beskrajno buran, sadržajan, često bolan, ali nadasve lep proces koji boji naš život i sačinjava ga. Izbor je uvek na nama i u nama. Moj izbor jeste Život.

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Možda je za očekivati neki kompleksniji odgovor ?, ali reći ću nešto vrlo jednostavno, ali nešto potpuno istinito – VODA! Dve čaše mlake vode svakog jutra nakon buđenja gotovo nikada ne preskačem. Voda je sastavni deo svakog čoveka, ona je život, ona nas čisti spolja i iznutra. Lekovita, dostupna, mlaka voda izjutra pravi fantastičnu podlogu za balans našeg organizma sa spoljnom sredinom.

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

S obzirom da se budim vrlo rano, negde oko 6h, biće da sam jako motivisana za novo jutro. ? Motivacija je raznolika, nekada to može biti prirodna pojava poput svežeg jutarnjeg vazduha ili pak nalet insipracije koji mi ni ne da san na oči. Nekada je sam dan dovoljan da mi bude motivacija. Sreća i zahvalnost što nema budilnika i onaj fini, tihi spokoj u duši kada shvatite da uvek u životu postoji izbor.