fbpx
Search

6 Comments

Ivana Jović
7 децембра, 2018 at 10:10 am

Bravo Anđelija!

Andrea
13 децембра, 2018 at 7:23 am

Pronašla si pravu meru između teorijskog znanja i praktičnog iskustva i napisala članak u kome mnogi mogu da se pronađu i što je najvažnije – da pronađu odgovor na pitanje kako da pomognu sebi. Ponosna sam! Svaka čast! Odličan tekst!

SANDRA
30 јула, 2019 at 11:59 am

Poštovana,
sama sam bila jako dugo u takvom odnosu, 4 godine. 2017 me je bezdušno zamijenio novom ženom, tada nisam ništa znala o svemu tome i doživjela sam doslovno šok. Nisam mogla spavati mjesecima, sanjala sam ga, nije mi iz glave izlazio on i sve što se desilo. Nakon 6 mjeseci smo ponovno krenuli. Bilo je čak perioda kada se trudio, i želio promjenu, ali naravno to nije potrajalo. Prije mjesec dana ponovno me odbacio i već istu večer doveo novu ženu u kuću s kojom je sada u sretnoj vezi?
Svaki dan se borim sa svim emocijama, čak mi dođe da ga raskrinkam javno s obzirom da su dvije žene prije mene pokušale učiniti samoubojstvo do čega ih je doveo.
Znam da time ne bi ništa postigla i da je najbolje da se fokusiram na sebe i svoj život i napokon dišem slobodno bez grča u trbuhu.
Da li narcisoidne osobe čine svjesno sve? I da li im se ikada u životu sve vrati?

Najla
19 септембра, 2019 at 7:34 pm

Mnogo hvala. Upravo sam u 4 sedmici „ozdravljanja“ od opisane osobe. Svojevoljno sam bila robinjica uvijek tu da tjesim, da pazim, da potvrdjujem, da lijecim i ne, nisam bila dovoljna. Shvatim da pored mene ima jos dvije robinjice, pobunim se zesce nego ikada. Drama, horor policija. Samo 7 dana kasnije nedostajem, najbolja sam 😦 Ne , hvala lijepo. Citala sam vecinu vasih tekstova i naucila sto sta. Uz sertralin i baldrian ne moze vidjeti moje suze ni moj jad, izludjuje ga ali ja ignorisem pozive, poruke sve. Iskreno se nadam da cu osvetiti bar neke od suza svih nas zrtava, ja sam mu bila 8 nevjencana supruga na period 3 godine. Plus jos dvije bivse vjencane . Malo li je. Kolika je ta rupa ? Kako nastaje ? Cime se lijeci ?

ljiljana Jankov
25 октобра, 2019 at 10:55 pm

Drage Žene, Ja sam prošla kroz sve što je opisano..U početku izjave ljubavi, pažnja, pokloni, cveće, komplimenti…sledi zahladjenje i moja tuga, preispitivanje sebe..a on već „u akciji“ Saznam pa opraštam, ponižavam se, Iskoristio me je maksimalno, otišla sam u njegovu kuću, bila besplatna sluga njemu , komšijama, njegovoj familiji, majstorima koji su radili na kući..Stalno nesrećna, ljubomorna, nesigurna…Predstavlja me kao suprugu. Sve je laž. Bezosećajan, prazan, dosadan…lažljiv itd. Bila sam u vezi i maštala kako da to prekinem. A kad bih pošla iz kaveza, brzo bi se vraćala..Ali…sve ima svoj kraj, pa i moja slabost…dosadilo mi je da budem krpa. Mnogo sam čitala, internet je super , klipovi na jutjubu, lekovi i psihoterapija…Najvažnije je da je MOGUĆE ojačati. Vratiti se sebi..Nemam potrebu da bežim..Bežaće on od mene..a meni je već sada svejedno. On je na gubitku, nesretnik, nema ljubavi u sebi, ni za mene , ni za sledeću. . Zaslužena sudbina narcisa.

  Povrijeđena
  29 јануара, 2020 at 9:24 am

  Nakon skoro 6 mjeseci muke, tek sam prije nekoliko dana uspostavila no contact. Potrudila sam se da sazna da na jedan način bez da sam direktno njega obavijestila, naravno….I još uvijek pogledavam kada je na mreži ponekad, ali malo manje nego prije. Naravno, velika greška, jer sam mu dala materijala da nahrani svoj ego, ali isto tako on se mahnito prijavljuje svaki dan u isto vrijeme kao šta smo se nekad dopisivali. Naravno, oni koriste i društvene mreže da nas uvlače u svoju mrežu, i naravno cijeli dan na toj mreži stoji to vrijeme prijave, da vidim (jer smeće zna da gledam, oni to osjete), i zna šta mi to vrijeme našeg dopisivanja značilo….ne nasjedam više…i znam da sam još uvijek ranjiva i da živim za trenutak kada će mi postati svejedno gdje je i šta radi….
  Oporavak je dug i težak, pogotovo šta sam ja prekinula vezu, i nakon toga sam očekivala da će me tražiti natrag, da će se izviniti ili bilo šta drugo. Zadnji susret je pokazao svoje pravo lice, od toga da je bio pomalo agresivan, do toga da me je ismijavao i poigravao se sa mnom i mojim osjećajima. Izbacivao me iz kuće, uzimao natrag, psihički me ubijao. Rekla sam dosta, pobjegla glavom bez obzira i napisala mu porukom jer sam smatrala da barem to dugujem, da ga ostavljam…On na ništa nije reagirao niti me je ikada nazvao. Nakon 2 mjeseca sam vidjela njegov auto u svom gradu, kontaktirala ga, na šta se on meni prijeteći obratio. I tu sam stala, ali drugi dan sam išla čitati njegove poruke i slučajno stisnula neku tipku i otišla je poruka, a ja sam nakon toga izrekla mu takve gadosti, na šta je on reagirao blokadom kao kaznom, ali naravno, sve druge mreže mi je ostavio otvorene da ga molim kao i inače da se vrati nazad. Nisam to napravila jer nisam mogla više stisnuti tu tipku koja bi njemu slala poruke s molbom da se vrati…ali ostala je ta praznina…
  Nakon toga sam počela istraživati šta se to desilo, počela sam proučavati ljude koji ne znaju izražavati emocije i koji su zatvoreni, ali internet me odveo na emocionalnu manipulaciju i cijeli moj svijet se otvorio prema jednom drugom načinu poimanja svega šta sam prošla….
  I od tada….borba traje već skoro punih 6 mjeseci, teška je, sa usponima i padovima, sa sumnjom u sve, sa nesigurnostima, ali sa željom da ga eliminiram iz svojih misli, iz svog tijela i iz svake pore u koju se ta ljudska spodoba, odvartnoća i gadost uvukla svojim otrovom. Ali, napredak postoji….i lakše je s vremenom, samo treba hrabrosti da se poduzme taj korak….

Ostavi komentar