Razvoj karijere

Prvi praktični kontakt sa jogom sam imao 2008. godine. Što se teorijskog dela tiče sa jogom sam bio upoznat nekoliko godina ranije, čitajući uglavnom knjige sa Istoka. Posle par godina lične prakse završavam tri obuke, koje su bile u vezi sa različitim stilovima joge. U okviru joge koju držim akcenat stavljam na vinjasi, joga sekvencama  i jin jogi, koja je vrlo bitna za otvaranje čitavog tela.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite jogom?

Želja da se postigne ravnoteža između fizičkog i psihičkog, unutar nas samih. Takođe, jedna od stvari koja me je motivisala da se okrenem jogi jeste fokus koji se vremenom stiče kroz tehnike disanja, vežbe koncentracije.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Život je večna igra, ne postoje pravila.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Jutarnji toplo hladni tuš, tehnike disanja za pokretanje tečnosti unutar čitavog tela, pet Tibetanaca predstavljaju samo jedan deo mojih rituala, međutim ritual u kome uživam punim plućima jesu deset minuta dnevno koje odvojim samo za sebe. U toku tih deset minuta odradim mentalnu rekapitualciju prethodnog dana i tehnike vizualizacije.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Uživanje u procesu, a ne cilj. Takođe me motiviše pozitivna energija ljudi koji su bliski meni, i vežbači kojima prenosim samo mali delić joge.

 

 

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber