Razvoj karijere

Otkrila sam jogu i ajurvedu mlada, zbog utjecaja svoje mame, koja se bavi bhakti-yogom od kad se sjecam. Kao dijete sam bila bolesna, i nakon puno traženja, moja mama je našla ajurvedskog doktora, koji mi je pomogao. Od tog trenutka smo obje povjerovale u moć prirodnog iscjeljivanja. U tinejđerskim godinama sam počela prakticirati yogu, reiki, učiti vedske znanosti Jyotisha astrologije, Vastu harmoniju prostora, i Ayurvedu. Nakon srednje škole sam preselila u Belgiju na fakultet i studirala Istočne religije i filozofiju.

Posjetila sam Indiju, i fokusirala se na studij yoga filozofije. Nakon fakulteta sam putovala i živjela u Južnoj Americi, i kada sam se smjestila u Miami, Floridi, nastavila sam studij yoge. Zavrsila sam 200hr trening Vinyasa yoge, 200hr Anusara yoge, i sa vremenom se certificirala u Aerial i SUP Yogi. Živjela sam i predavala yoga satove, radionice zdravlja, i edukacijske tečajeve, u Floridi, pa Californiji, i Sjevernoj Carolini, razvijajući svoje wellness poslovanje, i skupljajući iskustva.

Otisla sam u Costa Ricu predavati Aerial Yogu na tri mjeseca, i zaljubila se u zemlju. Moj muž i majka su isto ostali fascinirani zemljom i tamo mi se pridružili. Proširili smo wellness ponude, i otvorili Veganski restoran, a nakon par godina preselili posao na samo wellness i yogu, otvarajući Hari OM Yoga & Wellness. Ljubav mi je u organiziranju yoga i wellness retreata, edukacijskih tečajeva, i tečajeva za učitelje yoge i praktikante ayurvede. Nakon 8 godina da nisam uopće bila u rodnoj zemlji, sam se vratila u Hrvatsku da prosirim Hari OM na ovo područje. Cilj Hari OM-a je učiniti jogu i vedska znanja dostupnim svim ljudima, jer joga jeste za svako tijelo, um i dušu.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite jogom i ajurvedom?

Prva motivacija je došla u obliku bolesti, odnosno realizacije o mogućnosti iscjeljenja kroz prirodne metode i svijestan život. Nakon sto sam se počela profesionalno baviti istim, nalazim inspiraciju u želji da pomognem drugima, vidim promjene u ovom svijetu, bez obzira koliko male, i mogućnosti da podržavam druge u njihovom putu zdravlja, osobnog rasta, i duhovnosti.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Moja životna filozofija je da je ovo samo naš privremeni dom, i da smo na životnom putu sa ciljem da rastemo i duhovno se uzdižemo. Makar imamo cilj, u isto vrijeme, cilj je i proces, i možemo živjeti u miru i blagostanju gdje god jesmo.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Samo stati na moju joga prostirku, bez obzira što radim i koliko dugo, me smiruje i uvijek se osjeća kao ritual povezivanja sama sa sobom, i sa božanskim. Osim toga, uživam u jutarnjim ajurvedskim ritualima detoxa i jutarnjom meditacijom.

 

 

 

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber