Razvoj karijere

Nakon više od 10 godina rada na sebi, naučila sam da tumačim znakove pored puta. Kompanijsko okruženje, prodaja, marketing ispunjavili su moje finansijske potrebe, ali su bili daleko od krucijalog osećaja sreće i ispunjenosti. Čvrsto sam odlučila da podvučem crtu, bez obzira na strahove i nesigurnost koje svi mi osećamo u odnosu na velike životne promene – radiću nešto što volim i nešto što će pozitivno uticati na ljude oko mene.

Dok sam išla u školu za aromaterapiju, put mi i dalje nije bio skroz jasan, ali sam znala da je to pravac kojim ću ići. Nakon uspešno položenog završnog ispita, Aroma Tea udruženje za razvoj profesionalne aromatearapije, me prepoznaje kao nekog ko bi mogao doprineti razvoju aromakozmetike u Srbiji i počinjem da radim kao njihov saradnik.  Nalazim se na samom izvoru informacija i tokom godina postajem ekspert za izradu prirodne aromakozmetike.  Takođe, uspešno radim kao predavač u  Školi za aromakozmetiku Aroma Tea, odakle je izašlo nekoliko generacija aromakozmetičara. Zajedno sa mojim suprugom, koji se bavi nutricionizmom, vežbanjem i unapređenjem zdravlja na prirodan način, 2018. godine, kreiramo Nature’s Perfect Alcehemy koncept sa ciljem da što većem broju ljudi prenesemo znanje potrebno da svoj život preokrenu i postignu optimalno fizičko zdravlje i balans ka kome svi stremimo.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite aromaterapijom i prirodnom aromakozmetikom?

Oduvek sam volela da eksperimentišem. Na primer, kada kuvam ni jedno jelo nije svaki put isto. Uživam u kombinovanju različitih sastojaka, ukusa i njihovoj sinergiji. S obzirom na to da takođe, obožavam kozmetiku, proizvode za negu lica i tela, a pobornik sam zdravog i prirodnog života, izrada prirodne aromakozmetike za mene predstavlja logičan izbor karijere. Karijere koja me čini srećnom i ispunjenom.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Prilagodi život sebi i svom unutrašnjem biću, a ne sebe životu, koji protiče bez tvoje kontrole. Nikad ne možeš udovoljiti svima.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Dobar start predstavlja 50% dobijene trke. Ranije ustanem, svesno dišem, popijem čašu mlake vode i odlazim u šetnju sa svojim psom. Nakon šetnje doručkujem i spremna sam da dočekam sve izazove novog dana.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Iako, prirodno, nisam jutarnji tip, shvatila sam da, kao i većina narodnih izreka, izreka ,,po jutru se dan poznaje” potvrđuje empirijsku narodnu mudrost. Zato, svako jutro doživljavam kao trenutak kada postavljam temelje za predstojeći dan.

 

 

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber