Razvoj karijere

Završila sam osnovne i master studije Biohemije na PMF-u u Novom Sadu, a zatim sam polagala i grupu PPM predmeta u slučaju da se pojavi mogućnost za rad u školi. Paralelno s tim, bila sam edukator za mlade i vodila radionice raznih popularnih sadržaja. Danas držim radionice/konsultacije iz oblasti tehnika učenja, ali i pravilne ishrane, s fokusom na ajurvedsku ishranu. Osim toga sam ilustrator i radio voditelj.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite ajurvedom?

Sa ajurvedskim učenjima susrela sam se još na fakultetu tokom raznih predavanja o lekovitom bilju. Naša mentorka je očigledno i sama bila fascinirana istočnjačkim biljem, ali i ajurvedom, te ju je često spominjala. Tokom dubljeg istraživanja ajurvede kao životne filozofije, prosto sam se zaljubila u celokupan koncept. Najfascinantnije od svega bilo je to što se moja prva ljubav – biohemija – i ajurvedska nega organizma potpuno slažu i podržavaju. Osim toga, kada je reč o samoj ajurvedskoj kuhinji, jednostavno sam uživala u isprobavanju ukusa, boja i kombinacija.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

,,Budi promena koju želiš da vidiš u svetu”.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Jutro mi je samo po sebi ritual. Nekada su to kafa i jabuka. Nekada samo jabuka ili druga voćka. U miru, u tišini. Eventualno je u ruci olovka da zabeleži neke ideje ili nešto nacrta.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Opet jutro, samo po sebi! Sunce, miris jutarnjeg svežeg vazduha. Pomisao na to – šta li će sve doneti današnji dan!? Hajde da vidim!

 

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber