Razvoj karijere

Diplomirao sam “Computer Science” na Imperial College-u u Londonu (među 3 najbolja univerziteta na svetu); radio kao trgovac čelikom na međunarodnom tržištu od Rusije do Jugo-Istočne Azije; trgovac nekretninama u Londonu; Direktor i vlasnik modne agencije u Londonu www.ievemodels.com); vlasnik i glavni urednik “Lifestyle” magazina (IEVE Magazine).
Od 2006. do 2008. godine sam vodio projekat izgradnje čeličane u Sremskoj Mitrovici, gdje sam i dalje Direktor Proizvodnje i Zamenik Generalnog Direktora (www.metalfer.net).

Jedan od hobija mi je arheologija i na ekspediciji u Bosni, zajedno sa Jovom Jovanovićem i Semirom Osmanagićem (autor kniga Alternativna Istorija, Svet Maja, Bosanska Dolina Piramida, itd.), u Aprilu 2005. godine sam otkrio prve poznate Evropske piramide. Ovo otkriće je više puta potvrđeno od strane svetski priznatih arheologa, geologa, fizičara, egiptologa iz Rusije, Kine, Egipta, Amerike i Zapadne Evrope  www.piramidasunca.ba. Zbog velikih obaveza koje imam, nisam u stanju da aktivno učestvujem u ovom, u poslednjih 15 godina, najvećem arheološkom projektu na svetu, ali sam i dalje počasni član upravnog odbora fondacije koja vodi projekat.

Veoma mi je važna praksa joge aštange kojom se intenzivno bavim od 2012. godine.

Još jedan hobi mi je i kuvanje, koje me je odvelo u emisiju ,,Moja Kuhinja Moja Pravila” u kojoj sam učestvovao u 60 epizoda (B92) i došao do polufinala.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite Jogom?

Oduvek su me interesovale istočna filozofija i borilačke veštine. Otuda i dugogodišnje bavljenje džudom gde sam višestruki prvak BiH i član reprezentacije Londonskog Univerziteta i te kvan doom, reiki, transcedentalna meditacija, izučavanje japanske i indijske filozofije i kulture, jevrejske kabale i teozofije. Saznavajući da je joga preteča svega toga, put ka njoj je bio vraćanje izvoru i korenima. Počeo sam sa vinjasa jogom, a sada se intenzivno bavim aštangom i krija jogom.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Život je velika škola. Učite na svakom koraku i neka vam svaki trenutak života, koliko god izazovan i težak, bude uživanje.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Priprema hrane sa ćerkom uz obavezno ekspermentisanje sa receptima.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Radost novog dana koji nam donosi nove lekcije, izazove i iskušenja.

 

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber