Razvoj karijere

Nakon završetka studija, usmeravala se u oblasti psihoterapijskog rada, usavršavajući svoje psihoterapijske veštine na edukacijama iz Racionalno-emotivno-bihejvioralne terapije pri beogradskom odesku Albert Ellis Instituta iz New Yorka. Nakon toga pohađa edukacije iz Psihologije ličnih konstrukata u okviru Udruženja Konstruktivista Srbije, kao i kurs za tretman graničnog poremećaja ličnosti Dialectical Behavior Therapy (DBT) na Zur Institutu. Kurs je odobren od strane APA (Američke Psihološke Asocijacije).

Iskustvo sticala volontirajući u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, zatim u oblasti individualnog psihološkog savetovanja, ali i kao psiholog i predavač psihologije u Karlovačkoj gimnaziji.

Voditelj edukacije iz oblasti psihodijagnostike. Učesnik brojnih treninga koji se bave ličnim rastom i razvojem (Transkaciona analiza u svakodnevnom životu, Autogeni trening). Kolumnista više web portala za lični rast i razvoj, osnivač bloga Psychology unplugged.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite psihologijom?

Osnovni motiv bavljenja psihologijom je pre svega unapređivanje ljudskog života, omogućavanje ljudima da otvore neke nove perspektive u svojoj svesti i budu gospodari svoga uma, da jasno vide stvari onakve kakve jesu. Oduvek me je interesovalo da proniknem u razloge nečijeg ponašanja kao i da spojim neke markantne tačke u životu i uvidim njihov smisao. Psihologija mi je dala neke veštine, okvire i stalnu dinamičnost, jer šetnja po hodnicima uma sa osobom koja vam to dopusti, je uvek jedno nezaboravno iskustvo u kome se i ja kao osoba razvijam.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Istrajnost na putu kome znamo smisao, dovodi do jačanja naše ličnosti i duhovnog tela i omogućava nam da prihvatimo život takav kakav je. To je put ka sreći.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Da se posle ukusnog obroka, odmorim i opustim. Veliki sam ljubitelj muzike, pa obožavam da stavim slušalice i odem u neki drugi svet.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Neizvesnost novog dana, mogućnost za nova uzbuđenja, dešavanja, saznavanja. Nijedan dan našeg života nije isti, samo to treba da shvatimo.

 

 

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber