Razvoj karijere

Nakon 9 godina formalnog obrazovanja u području fizioterapije u Zagrebu te mnogih završenih tečajeva, dodatnih edukacija i usavršavanja u polju neurološke fizioterapije (Bobath), došla sam do točke gdje nije bilo mogućnosti za daljnji napredak u ovom području u Hrvatskoj. Dodatni interes pronalazim u jogi te se educiram kao učitelj joge prema standardima međunarodne organizacije Yoga alliance (ERYT-500).

Iako sam većinu svog radnog vijeka zaposlena kao nastavnik na studiju fizioterapije u Zagrebu (15 godina) gdje držim nastavu iz područja kliničke kineziologije, preventivne fizioterapije, motoričke kontrole i motoričkog učenja, neurološke fizioterapije, terapijskih vježbi i tehnika facilitacije pokreta, praktični dio rada s klijentima paralelno već dugi niz godina provodim podučavajući yogu (12 godina). Jogu smatram komplementarnnom metodom koja savršeno nadopunjava polje očuvanja zdravlja i blagostanja čovjeka kao i prevencije raznih bolesti suvremenog doba.

Ljubav prema jogi, fizioterapiji, kineziologiji i edukaciji spajam i integriram provodeći razne edukacije iz područja koje danas nazivam ,,funkcionalna yoga”: funkcionalna anatomija i fiziologija joge, funkcionalna vinyasa joga, prevencija ozljeda u jogi, terapijska joga i manualne asistencije u jogi. Sa suprugom u Zagrebu vodim centar Funkcionalna joga koji se bavi provođenjem individualnih i manjih grupnih satova joge, organiziranjem tečajeva funkcionalne joge, škola za instruktore joge, radionica i ostalih oblika edukacija.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite jogom?

Ispočetka je to bio osobni osjećaj blagostanja koji bi ostajao nakon prakse joge. Smirenost, snaga i bistrina uma. Otpornost organizma na svakodnevne izazove i stresove te sveopće zdravlje. Kasnije se taj unutarnji motiv pretvorio u želju za širenjem istog takvog osjećaja drugima, a povratni pozitivni rezultati kod polaznika uvijek su više nego dovoljan motiv za bavljenjem ovom disciplinom i dalje.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

Život je škola, svaki te dan naučiti nešto novo. Maksimalno iskoristi vrijeme koje imaš. Ne gubi energiju na gluposti. Voli, grli i ljubi.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Trenutno su to neki obiteljski rituali/druženja sa suprugom i naše dvije kćeri blizanke. Iako mislim da nisam rob nekakvih navika, rituala ili rutina budući da mi brzo dosade. Volim promjene. A volim i jutarnju kavu.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Novi dan, novi izazovi! Da vidimo, što nas čeka danas?! Možda koji osmjeh, zagrljaj ili poljubac, nešto ljubavi, zahvalnosti, pokoja nova lekcija. Znatiželja. Pozitiva. Srce otvoreno za nove spoznaje.

 

 

 

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber