Razvoj karijere

Odluku o svojoj životnoj profesiji donela sam racionalno. Zanemarila sam poziv koji je moja duša dobila još tada. Oduvek sam se najbolje osećala kada sam u kontaktu sa ljudima, uvek sam u društvu bila rame za plakanje, kredenac za skrivanje tuđih tajni. Razmena energije sa ljudima je punila moje rezervoare energije.

Ipak, uz najdobronamernije savete mojih dragih roditelja, upisala sam ekonomiju, jer daje najširi spektar mogućnosti za zaposlenje, najveću šansu za dobar posao i zaradu. I zaista se sve to i ostvarilo. Nisam imala ni dan prekida u radnom odnosu, radila sam u nekim od najvećih i najuspešnijih banaka u Srbiji, na izuzetno odgovornim pozicijama, sa velikim klijentima, velikim novcem, velikim egoima. I svašta sam na tom putu DOBILA: dobru platu, razne beneficije koje uz nju idu, status u profesionalnim krugovima, materijalnu sigurnost. Ali nešto veoma važno sam na tom putu IZGUBILA: sebe.

Konačno shvativši da poziv svoje duše i srca ne mogu i ne želim da ignorišem, počinjem intenzivnije da se bavim svojim ‘’unutrašnjim radom’’.

  • 2016-te godine sam upisala i završila NLP practitioner edukaciju na NLP Institutu Slavice Squire, a odmah zatim i coaching akademiju Slavice Squire. Nakon toga sam se sertifikovala i za NLP mastera na pomenutom institutu, završila edukaciju iz oblasti poslovnog koučinga, a zatim i za hipnoterapeuta po američkoj školi hipnoze kod Marjana Markovića.

 

Sa koučing praksom sam započela još u toku edukacije, jedno vreme paralelno sa radom u banci. Međutim, kada sam shvatila da je za mene došao prelomni trenutak i vreme da se preispitaju prioriteti, odlučila sam se za otkaz u banci. Od februara 2019. sam isključivo i jedino posvećena svom životnom pozivu i svrsi – da budem podrška i motivacija ljudima da pronađu put povratka sebi i da njime hrabro i istrajno koračaju. Podršku i motivaciju sprovodim kroz individualnu koučing praksu (koristeći prvenstveno NLP metode i tehnike i energetske vežbe), kao i kroz hipnoterapiju, kombinujući time rad sa svesnim i podsvesnim aspektima uma, što proces napretka čini potpunijim a često i bržim.

 

Šta Vas je motivisalo da se bavite koučing praksom i hipnoterapijom?

Spoznaja sopstvene svrhe i talenta. Osmeh na licu ljudi kojima pomognem. Moj osećaj doprinosa svetu i zajednici čiji sam neodvojivi deo. Spoznaja da kroz promenu i napredak svakog klijenta sa kojim radim, rastem i napredujem i sama.

 

Koja je Vaša životna filozofija?

U svakom trenutku dajem od sebe najbolje moguće. Prepoznajem da sam u skladu sa tim po osećaju mira. Za sve ostalo što nije pod mojom kontrolom, verujem procesu života. Smisao mnogo toga što nam se dogodi shvatamo tek nakon određenog vremena. Jer, život se živi unapred, a razume unazad.

 

Koji je Vaš omiljeni ritual?

Jutarnji ritual – ustajem oko pola 6, energizujem se, odradim vizualizaciju svog cilja, EFT tapkanje akupunkturnih tačaka za ono što mi je važno u tom periodu, a sve praćeno fantastičnim ukusom i opojnim mirisom moje omiljene kafe sa medom i cimetom.

Taj ritual mi daje osećaj neverovatne snage i volje za sve čemu idem u susret u novom danu.

Večernji ritual – obavezno pročitam bar par strana neke od knjiga iz oblasti ličnog razvoja i duhovnosti, a nakon toga utonem u san slušajući snimak svoje autohipnoze.

 

Šta Vas motiviše da ustanete svako jutro?

Radoznalost susreta sa novim iskustvima u tom novom danu. Uzbuđeno očekivanje nečeg lepog. Susret sa mojom decom i porodicom. Radost zbog pružene prilike i poverenja da bar jednoj osobi taj dan bude za nijansu bolji i lepši od drugih.

 

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber