Inicijacija je prvi i početni korak ulaska u svet Reikija. Može se smatrati dubokim tretmanom od strane učitelja koji nam kasnije omogućava da sami koristimo i praktikujemo Reiki.

Inicijacija podrazumeva ,,otvaranje” i podešavanje energetskog kanala praktičara za prijem i kanalisanje Životne Energije. Otvaranjem Energetskog kanala, tokom procesa inicijacije, dolazi do podešavanja moždanih talasa, čakri i svih receptora u telu praktičara na frekvenciju i vibraciju Univerzalne Životne Energije. Na ovaj način osoba postaje usaglašena sa Reiki Energijom. Tada dolazi do dubokih promena u biću osobe na svim nivoima.

Inicijacija je uglavnom veoma prijatna i opuštajuća. Inicijacija pomaže osobi da se poveže sa svojom istinskom prirodom i izvorom Univerzalne Energije. Osoba tada dobija mogućnost da se, nakon jednostavne aktivacije Reikija, poveže sa Univerzalnom Životnom Energijom i da je kanališe kroz svoje dlanove u svrhu isceljenje sebe (ili drugih).

Kako se naše fizičko telo prilagođava višoj vibraciji Reiki energije, blokade se uklanjaju i toksini izbijaju na površinu. Sve što je negativno izlazi iz nas kako bismo se mogli isceljivati dalje i krenuti ka stvaranju kvalitetnijeg života.

 

Ovde možete naći tekst ,,Sudbina ili slobodna volja?”

 

Čišćenje nakon Reiki inicijacije je prirodan tok i može da potraje oko mesec dana ili malo duže. Ovo uglavnom zavisi od trenutnog stanja osobe u trenutku inicijacije i kvaliteta dotadašnjeg života.  Emocionalno, mentalno i fizičko stanje određuje koliko jako ili burno čišćenje može da bude.

Na prvom stepenu Reikija, čišćenje je uglavnom blago ili potpuno odsutno a najviše utiče na naše fizičko telo. Može doći do obične prehlade, osećaja umora, emocionalne razdražljivosti ili nekih manjih negativnih reakcija. Nakon drugog stepena sledi emocionalno i mentalno čišćenje, a kako je treći stepen usmeren na isceljenje Duše, čišćenje je uglavnom na nivou ega i može da traje i do godinu dana.

Praktikovanje svakodnevnih autotretmana može dosta ublažiti efekte čišćenja. Ukoliko je osoba i pre Reikija aktivno radila na sebi kroz bilo koje druge tehnike kao što su joga, meditacija i slično, vrlo je verovatno da će čišćenje proći neprimetno.

 

Podsetite se teksta ,,Zahvalnost kao dodatna metoda”

 

U svakom slučaju, praktičar tada treba da bude svestan tog procesa, da mu pristupi sa strpljenjem i razumevanjem, dok se taj period ne završi.

Ljudi se često plaše čišćenja i onoga što može da se ispolji u tom procesu. Strepe i strahuju šta će sve izbiti na površinu. U suštini, sve to je naše, pa je samim tim strah od čišćenja strah od suočavanja sa sobom i svojim teretom. Treba biti otvoren i analizirati svaku od poruka koju dobijemo u ovom period jer su to naši pokazatelji kojem delu svog bića treba da pružimo više pažnje i ljubavi.

Kada smo u strahu i pružamo otpor, čiščenje će biti turbulentnije. Ovo se uglavnom dešava posle inicijacije u drugi ili treći stepen. Tada se ozbiljnije čistimo na nivou emocija i ega pa možemo lako upasti u zamke svog uma. Međutim, kada osvestimo da će nas čišćenje osloboditi mnogih neželjenih obrazaca ponašanja, toksičnih emocija, osuda i ljutnje, možemo samo da se radujemo ovom procesu koji će svakako brzo proći a ostaviti nas mnogo mudrijim i duhovno zrelijim.

 

 

Autor: Tijana Filipović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *