Najtraženije su informacije o hormonima, a najnepoznatiji su, jer se njihov nivo menja i ili nas drži u prirodnom dobrom stanju ili nas “talasa”. Savršeno smo stvoreni, ali nam nisu odmah dati mehanizmi sa kojima ćemo si pomoći kada je situacija – upomoć!

Da smo još i sa tim sposobnostima rođeni, onda bi znali i sve svoje prepreke i iskušenja i ne bi učili i ne bi napredovali. Sve što stoji, znajte da propada! Energija tada ne bi cirkulisala, jer su poznate stvari i jednoličnost ubice energije.

Dati su nam hormoni. Na grčkom reč hormon znači pokrenuti, probuditi. Ne brinite, endorfin vas čuva, a ako brinete, taj hormon sreće posustaje u tom periodu. Veštačkim dopingom, stopiramo njihov prirodni metabolizam i još više uspavljujemo tog prirodnog glasnika između naših ćelija, a u životu prividnu sreću.

Okrenite se onome što vas čini zadovoljnim, a ne rezultatima i ne brojkama.

Godinama smo preplavljeni informacijama o načinima podizanja nivoa endorfina – vozi bicikl, jedi čokoladu, upražnjavaj seks, a ja bih da upravo sve to radimo iz čiste sreće. Hormoni su glavni za sve procese u organizmu, ali nije naše da o tome razmišljamo.

Mi smo tu da se okrenemo sebi sada. Da sklonimo sve što nam smeta od sebe, da bi zasijale !

Neka nam trenuci prave zavisnost! Nedostatak sreće nas čini nezaštićenim. Zato neka endorfin ,,piči”! On nas čuva od svih loših odnosa i privatnih i poslovnih. Ne dozvoljava endorfin nemir i tugu.

Hormonski disbalans nije od spolja i nije ,,prosto tako” ili zbog godina, nego je zbog vašeg načina na koji koristite godine!

 

Ovde možete naći tekst ,,Zatvoreni u svom strahu”

 

Ljubav se voli, ali je neobjašnjiva i nije materijalna, već samo kroz situacije racionalna. Naučnici su nam obećali da će još malo doći do formule ljubavi i šta se to dešava u telu i životu voljenih. Hormoni određuju naš karakter i od njih zavisi čitav naš život.

Iz bespolnog embriona, formiraju dečaka ili devojčicu, pa onda ih prave devojkama i momcima i na kraju ženom ili muškarcem.

Čitav odnos se skupi u igru hormona. Po rezultatima iz krvi potvrđujemo zaljubljenost. Kakav Vam je nivo hormona, znaćete po izgledu svog tela i po poželjnosti. Ne treba se dičiti sa muškom energijom, jer nećete biti privlačni i to je onda stalna polemika o razlici među ženama. Kakav Vam je život, takvi su vam hormoni!

Ne trudite se da locirate nedostatak, samo se okrenite svojoj ženskoj moći, koja uliva snagu i vuče napred. Kada ne možete, kada vam je teško, znači da ste baš rasipali svoju moć. Strah, razočarenje, povučenost, rasipa moć i snižava nivo onih hormona sreće.

Oni se trude, ali ste se vi totalno obezvredili. Tada se setite neke svoje moćne situacije, svog uspeha, da bar malo zaustavite to trošenje hormona zadovoljstva.
Od hormona zavisi da li ćete u život kao avanturista ili kao plašljiva baba zaglavljena u rutini. I tu je važno – da avanturiste adrenalin ne odvede u agresiju, pa u destrukciju, a baku u depresiju ili…roj loših misli.

Telo pokaže!

 

Ovde možete naći tekst ,,Uticaj promene godišnjih doba na nas”

 

Vile sa masnijom kožom idu više ka depresiji, a muški hormoni se mogu pokazati u vidu suvih laktova i peta.
Jedino od nas zavisi kako ćemo to urediti i od hormona, ali ako smo usmereni ka napred i radoznali, održavaćemo nivo hormona , onako idealno.

Prepušteni svojim prirodnim impulsima,prepušteni smo i hormonima. Ljubavni eliksir dopamin, adrenalin i seratonin i onda je ljubav stvarno hemija.
Hemijski regulator emocija i samo mala količina je između čoveka u teškoj depresiji i onoga sa roze naočarima.

U zaljubljenosti imate povišen nivo hormona seratonina. Radost je endorfin i raste pri fizičkom kontaktu i pruža onaj osećaj zaštićenosti i zato su Vile magnet lepog i zato je ljubav hemija ili hemijska reakcija.

Energija mora da cirkuliše, jer su poznate stvari i jednoličnost ubice energije.

Dati su nam hormoni. Na grčkom reč hormon znači pokrenuti, probuditi. Ne brinite, endorfin vas čuva, a ako brinete, taj hormon sreće posustaje u tom periodu. Veštačkim dopingom, stopiramo njihov prirodni metabolizam i još više uspavljujemo tog prirodnog glasnika između naših ćelija, a u životu prividnu sreću.Okrenite se onome što vas čini zadovoljnim, a ne rezultatima i ne brojkama.

Hormoni su glavni za sve procese u organizmu, ali nije naše da o tome razmišljamo. Mi smo tu da se okrenemo sebi sada. Da sklonimo sve što nam smeta od sebe, da bi zasijale.Neka nam trenutci prave zavisnost. Nedostatak sreće nas čini nezaštićenim.

Zato neka endorfin ,,piči” , on nas čuva od svih loših odnosa i privatnih i poslovnih. Ne dozvoljava endorfin nemir i tugu, ne dozvoljava samoću, ne dozvoljava muškarce koji ne brinu o Vili. Sada je jasno i nema dileme o Vilama koje uživaju u ljubavi, u poklonima ljubavi, u poklonima svoga muškarca, njihovi hormoni su napravili taj ljubavni eliksir tu hemiju, kako je zovu. Moje Vile cveće, parfemi, krzno i nakit se ne kupuje…ako grešim proverite hormone, pa ćemo videti šta dalje!

 

 

Autor: Ivana Malenko

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *