Koliko su nam događaji u životu predodređeni sudbinom, a koliko u tome učestvujemo slobodnom voljom? Šta možemo da promenimo, a šta ne? Mislim da je jako teško dati jasan odgovor kada je ova tema u pitanju.

Pokušala sam ovo da istražim sa aspekta religije, NLP-a, Reikija, astrologije i mnogih drugih duhovnih praksi. Neki smatraju da je sudbina određena i da nikako ne možemo uticati na nju, dok tehnike koje više “naginju” ka nauci gledaju na to potpuno suprotno.

Mislim da je istina negde između. Dugo se bavim Reikijem i kroz praksu sam primetila da neke neprijatne događaje u životu nikako nisam mogla da izbegnem, ali mi je energija omogućila da ih u miru dočekam, prigrlim i mudrije reagujem. Pravac i ,,destinacija” nisu mogli biti drugačiji, ali put do njih je svakako u našim rukama.

 

Podsetite se teksta: ,,Prepustite se procesu života”

 

Nekada nam u životu više odgovara da krivimo sudbinu jer nas na neki način oslobađa odgovornosti za sopstveni život i postupke. Svideo mi se opis jednog reiki učitelja koji objašnjava da je sudbina kuća u kojoj živimo, a slobodna volja su sobe koje možemo da izaberemo za sebe.

Pre inkarnacije smo izabrali roditelje, ali slobodnom voljom biramo kakav ćemo odnos imati sa njima. Ali čak i pogrešna odluka, doneta slobodnom voljom nas vodi bliže našoj sudbini.  Ključ svega je u prihvatanju. Opiranje ima nisku vibraciju pa ometa čak i slobodnu volju, koja može biti mudrija kada se prepustimo.

Naše više Ja, duhovni vodiči, anđeli, arhanđeli i reiki su nevidljive energije koje su uvek tu da nas poguraju kada posustanemo. Isceljivajući sebe, sigurna sam da promenom svog karaktera, čistimo svoju karmu, pa samim tim možemo da promenimo i tok sudbine.

Reiki izoštrava našu intuiciju i često možemo dobiti jasnu viziju naše svrhe i sudbine. Na taj način usaglašavamo sudbinu sa slobodnom voljom i kreiramo život pun radosti i izobilja.

 

 

Autor: Tijana Filipović

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *