Reiki je jednostavna i prirodna veština za poboljšanje i unapređenje zdravlja i kvaliteta života. U Srbiji je od 2008. godine priznata od strane Ministarsva Zdravlja i svrstana u metodu tradicionalne medicine. Reiki je jedna od najistraženijih metoda na svetu i najstarija metoda za poboljšanje zdravlja.

Potrebno je pre svega napomenuti da Reiki ne leči ni jednu bolest direktno, niti može da zameni odlazak kod lekara i redovne preglede.

Tekst ,,Reikijem do harmoničnih partnerskih odnosa” možete naći OVDE.

Reiki funkcioniše na veoma jednostavan način. Univerzalna Životna Energija se nalazi svuda oko nas i sveprisutna je. Mi kao ljudska bića koristimo oko 5% životne energije iz prostora oko nas, a ona nam je potrebna za rad svih vitalnih organa i dobro funkcionisanje celog organizma. Svet u kojem živimo i stres koji nas okružuje doprinose blokadi našeg energetskog kanala. Kada praktikujemo Reiki, naš energetski kanal se otvara i kapacitet naše vitalne energije se povećava na 90-100%, što automatski poboljšava psiho-fizičko stanje organizma, dovodi do osećaja mira, relaksacije i ravnoteže. Na ovaj način, eliminišući efekte stresa na naš organizam, koji se postiže kroz redovne tretmane, mi ćemo uspeti da sprečimo bilo kakve neželjene fizičke tegobe. Reiki funkcioniše na najdubljim suptilnim nivoima, isceljujući naše negativne obrasce koji pre svega nastaju u našim mislima i emocijama. Promenom misli i emocija, vrlo je verovatno da bolest neće ni doći do fizičkog tela.

Tekst ,,Čemu služe duhovni učitelji?” možete naći OVDE.

Reiki takođe vrši duboku detoksikaciju našeg organizma, pročišćava našu krv i regeneriše ćelije. Redovnim tretmanima održavamo imunitet i dobro psihofizičko stanje. Energija nam podiže svest, povećava samopouzdanje, i na taj način mi kroz veću ljubav i poštovanje prema sebi sami počinjemo da menjamo svoje navike u ishrani i načinu života. Reiki nas inspiriše da redovno vežbamo, da više brinemo o svojoj ishrani, sprečavajući prejedanje, preveliku konzumaciju alkohola i cigareta, jer sve su to samodestruktivne navike. Upravo tada, nama postaje „lako“ da stvaramo zdravije navike jer smo svesniji, produđeniji i više cenimo sebe. Reiki nam pre svega povećava motivaciju da istrajemo u novim izborima. Isto je i sa gubitkom telesne težine. Hrana nam je potrebna da bi imali energije. Kada redovno praktikujemo Reiki, mi već imamo dovoljno energije i manje potrebe da zatrpavamo hranom neke emocionalne „rupe“. Ali ovo je naravno neka mnogo veća tema kojom ću se baviti drugom prilikom.

Tekst ,,Prepustite se procesu života” možete naći OVDE.

Reiki je najviše metoda duhovnog razvoja, i kao takva postaje pomoć na životnom putu za svaku osobu, da osvesti svoju višu svrhu i svoje pune potencijale. Kada aktivno radimo na usavršavanju sebe, kada se prepustimo putu na koji nas Reiki vodi, neće biti ni potrebe za isceljivanjem fizičkih tegoba, jer nas Reiki upućuje na jedan sasvim drugi pravac, pravac Ljubavi, zdravlja i blagostanja na svim poljima.

 

 

 

Autor: Tijana Filipović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *