Šta uopšte znači prepustiti se procesu života? Za početak, pustiti kontrolu nad ljudima (koju svakako nemamo), okolnostima, događajima. Imati poverenja u višu svrhu.

Svaka odluka koju donesemo nosi određenu odgovornost i kasnije preispitivanje da li smo mogli drugačije. Zato je važno  usaglasiti se sa tom odlukom jer smo je doneli sa onoliko mudrosti koliko smo imali u tom trenutku i u tom stanju svesti.

Reiki nam mnogo može pomoći kada imamo ovakve dileme. Energija nas upućuje i vodi, daje nam osećaj da je sve u redu, da smo u miru, i da će se sve rešiti i kada izgleda da nema izlaza iz neke situacije. Moja omiljena reiki meditacija je ,,Potpuno se prepuštam energiji Reikija i izvoru odakle dolazi”.

 

Tekst ,,Čemu služe duhovni učitelji?” možete naći OVDE.

 

Na taj način verujem da se isceljenje dešava po prioritetima i da ne moramo uvek da znamo (i ne možemo) koje su najdublje potrebe naše duše. Ona to sama zna, i zato je važno prepustiti se i dozvoliti da se iscele oni aspekti našeg bića kojima je isceljenje najpotrebnije. Ne možemo uvek u životu znati kako će se nešto rešiti, često i kada u glavi imamo ideju o tome, naš um je ipak ograničen i sputava nas da vidimo bezbroj drugih mogućnosti. Zato treba da se otvorimo za ogromno obilje koje život može da nam donese. A to se dešava upravo onda kada se sami sebi sklonimo s puta.

Do pre nekoliko godina sam živela u Londonu. Radila sam posao koji mi se nije sviđao i nisam bila srećna, ali me je više od svega plašio povratak u Srbiju, loša ekonomska situacija, manje mogućnosti za pronalazak posla i tako dalje. Imala sam veliku dilemu da li da se vratim.

Tada sam već bila praktičar drugog stepena Reikija i palo mi je na pamet da zamolim Reiki da mi pomogne da donesem najbolju moguću odluku. Iste noći sanjala sam san u kojem su mi se pokazala dva puta. Dobila sam jasnu sliku i unutrašnji osećaj na kojem putu ću se dobro osećati i kojim da krenem. Taj put je bio povratak. Bilo mi je čudno i zbunjujuće da me energija ,,šalje” nazad u Srbiju, ali osećaj koji sam dobila u snu mi je ulivao mir i poverenje da će ipak sve biti kako treba.

 

Tekst ,,Reikijem do harmoničnih partnerskih odnosa” možete naći OVDE.

 

Sledeći dan sam dala otkaz i kupila kartu u jednom pravcu. Odlučila sam da pustim sve strahove i duboko verovala da je ovo ispravna odluka i da me Reiki vodi baš tamo gde treba da budem. Kada sam se vratila u Beograd, ubrzo sam našla odličan posao u multinacionalnoj kompaniji i u potpunosti sam bila zadovoljna i poslom i životom.

Shvatila sam da nam nekada neke stvari nisu logične, i da kada se prepustimo energiji, stvari se rešavaju sa lakoćom. Stekla sam veće poverenje u život i njegov tok koji sam sigurna da ne bi bio ovako prijatan i lak da nije bilo Reikija.

 

 

Autor: Tijana Filipović

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *