Hiljadama godina je pojedinim, prosvećenim ljudima, poznata činjenica, da u našem Univerzumu postoji energija od koje je sve sazdano i da, ako se u nju utisne ideja, odnosno namera za postizanje određenog cilja, ona se ponaša kao energetska matrica sa sposobnošću da stvara.

Međutim, da bi se nešto materijalizovalo na ovozemaljskom planu, neophodno je da se energija stvaranja ispolji kroz ljude, odnosno, ljudska tela kao instrumente za materijalizaciju. Od toga da li u telu postoje blokade za protok energije stvaranja ili ne, zavisiće i to da li će se energija stvaranja materijalizovati. Svaka naša želja, odnosno gore pomenuta matrica za stvaranje, ima određenu frekvenciju na kojoj vibrira. Ukoliko naše telo vibrira nekom drugom frekvencijom, ono neće biti dobar kanal za protok energije te matrice, što je svakako prepreka za ostvarenje željenog.

Poslednjih decenija mnoga istraživanja ukazuju na postojanje ćelijske memorije, odnosno na to da je u svakoj našoj ćeliji zapisana naša prošlost, a time predviđena i budućnost. I ne samo prošlost nas kao pojedinaca, već i čitavih generacija pre nas, čiji genetski kod u sebi nosimo.

 

Kako se osloboditi stresa pomoću reikija, pročitajte OVDE.

 

Potrebno je stoga, telesnu memoriju resetovati i programirati na uspeh. U tome se reiki pokazao kao izuzetno moćna tehnika. U tom smislu, moglo bi se reći da reiki deluje u tri faze. U početku, reiki iznosi na površinu, odnosno na svesni nivo, sve ono što ograničava normalan protok kreativne energije, to je period u kojem postajemo svesni blokada na mentalnom, telesnom i energetskom nivou. U drugoj fazi, pomoću reikija se transformišu svi negativni i niskofrekventni energetski zapisi u telu i auričnom polju, da bi se na kraju u trećoj fazi, telo punilo svežom, kreativnom energijom.

Dakle, kada reiki fokusiramo ka ispunjenju određenog cilja, on će nam vrlo brzo ukazati na to koje su prepreke ka njegovom ostvarenju i na koji način da ih prevaziđemo, a zatim će kroz transformaciju negativnih energetskih zapisa u pozitivne, pomoći da se ispolji sav potencijal potreban za ostvarenje cilja.

Istovremeno sa uklanjanjem unutrašnjih, telesnih blokada, reiki će vršiti suptilnu organizaciju svih ostalih spoljašnjih uslova neophodnih za ostvarenje cilja. Ovog drugoga najčešće nismo ni svesni, a kada se cilj ostvari, imamo utisak da se desilo čudo. Čuda u stvari ne postoje, mi sami aktivacijom reikija a zatim, utiskivanjem u njega, namere da nešto ostvarimo, stvaramo sve uslove za postizanje ciljeva. Ovo je pogotovo izraženo kod reiki praktičara koji su prošli drugi ili treći stepen obuke, kada se za pokretanje određenih kvaliteta reiki energije kao i za dovođenje uma u posebno meditativno stanje primenjuju tzv. reiki simboli.

 

Anđeli i anđeosko carstvo – prvi deo, pročitajte OVDE.

 

Iz ovoga se vidi da ostvarenje ciljeva pomoću reikija ima izuzetno jednostavan mehanizam dejstva. Ako aktiviramo reiki i istovremeno se fokusiramo na ostvarenje cilja, reiki će uklanjati sve blokade u našem telu koje stoje na putu protoka energije stvaranja. Postoji više načina kako da se fokusiramo na ostvarenje cilja, a nekima od njih obučavam reiki praktičare na drugom i trećem stepenu obuke. Takođe, ukoliko zajedno sa tradicionalnim reikijem primenjujemo još neku od metoda kao što je arhanđeoski reiki o kojem sam već pisao, rezultati su izuzetni. O tome kako nam anđeli i arhanđeli mogu pomoći da postignemo pojedine životne ciljeve i time poboljšamo i unapredimo kvalitet života, pisaću u nekom od narednih tekstova.

Anđeli i anđeosko carstvo – drugi deo pročitajte OVDE.

Ono što je veoma važno naglasiti, je to da je primena reiki tehnika nakon obuke dostupna svakome, bez obzira na uzrat, pol, verska ubeđenja i sl.

Ukoliko ste zainteresovani da postanete aktivni kreatori svog života, možete se autoru ovog teksta obratiti za obuke za praktičara klasičnog i arhanđeoskog reikija.

 

 

Autor: Denis Tomović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *