Antibiotik i hemija koju ste voleli najčešće vam nije bila potrebna. Homeopate i lekari zvanične medicine sve više sarađuju, ali sa zloupotrebom hemijskih sredstava ne bi trebalo da se usaglasi niko. Ne mešajte lekare i antibiotike ili hemijska sredstva i ne podcenjujte svoje osećaje i telo.

Lekar vas pregleda i po protokolu prepiše šta se prepisuje, često ono što sigurno ne bi sebi dao u toj situaciji. U nekoj drugoj možda da. Sistem je sistem i protokol je protokol.

Antibiotici i zloupotreba nije medicine. Još kada se sastavi sa našim nestrpljenjem izgleda još strašnije. Često je u pitanju par dana i prođe. Baš kao i sa antibioticima, ali bez nusefekata posle. Neću pisati o indikacijama kada je antibiotik možda neminovan. Te situacije naravno postoje, ali su retke. Reč je o zloupotrebi, reč je o prikrivanju sopstvene nesigurnosti i slabosti lekara da zauzme svoj stav da nije zaista potreban.

 

,,Sve što bi trebalo da znate o Homeopatiji” pročitajte OVDE.

 

Antibiotik , hemijski spoj, koji sprečava razmnožavanje bakterija, ubijanjem bakterija, ali nije toliko pametan da uništava samo te bakterije zbog kojih je došlo do razvoja infekcije, već uništava i one fine koje su potrebne za fino funkcionisanje našeg tela.

Antibiotik se koristi od 40-ih godina prošlog veka i u početku se koristio samo u bolnicama u situacijama opasnim po život. Danas se koristi u opštoj praksi. Njihova zloupotreba je dovela do lošeg imuniteta i smanjenja finih bakterija. Svetska zdravstvena organizacija je i sama izrazila zabrinutost, zbog zloupotrebe antibiotika, pogotovo kod dece. Upotreba pri akutnom kašlju, prehladi, sekretu iz nosa, grlobolji, upali uha …mnogo puta je dokazana nedelotvornost.

Postojeća studija ne nudi baš jake dokaze o kraćem trajanju tih simptoma sa antibioticima. Jedino kod dece koja uzimaju antibiotik je ponavljanje infekcija češće. Često se antibiotici daju da bi se umirili zabrinuti roditelji. I dalje ne mogu da shvatim da je lakše uzeti tu hemiju i biti spreman na sve štetne propratne efekte….probleme sa crevima, mučninu, gljivične infekcije……..nego pustiti da to prirodno prođe i time ojačati organizam. Čula sam da su i probiotici sada jako popularni, kao da se ublaži uništavanje creva. Trenutno najprolazniji marketinški trik, uz antibiotik i probiotik!

 

Tekst ,,Stres kao izgovor za sve” pročitajte OVDE.

 

Američki alergolozi povezuju upotrebu antibiotika sa artritisom, problemima govora, dijabetesom, oštećenjem sluha, disfunkcijom jetre, žutim zubima….takođe i problemom o navikavanju bakterija na antibiotuke čime one postaju otporne. Nažalost antibiotike unosimo kroz hrani, životinjama daju antibiotike, pri uzgajanju voća i povrća koriste antibiotike, mnoga sredstva za čišćenje sadrže antibiotik. Farmeri na zapadu sve češće koriste prirodna sredstva , a u Norveškoj veliko broj farmera i homeopatiju.

Probudite svoje lične stavove, ne trujujte se, ojačajte svoj imunitet, poboljšajte psiho-fizičko stanje. Vi ste sebi najvažniji.

Hranite se dobro i jako, jedite luk i znajte da je najbolji probiotik, ako ste već načeli svoja creva upotrebom hemije  – jogurt.

 

 

Autor: Ivana Malenko

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *