Sanjala sam sinoć kako stajem na vagu. Pokaza mi sto kila, okruglo stotka. Tog plača, sikiracije, tih suza nije bilo ni pri gledanju „Titanika“. Dodatno u snu neki ljudi koji me sa podsmehom gledaju, so na ranu. Po buđenju sam logično, odmah stala na vagu i videla da situacija nije bas toliko dramatična.

Moram prvo objasniti koji sam ja tip debeljkovića. Sebe sam upamtila kao debelo dete koje se borilo sa ojedima na butinama i ispod pazuha sve jedući koh iz pleha supenom kašikom. Sve sam jela, i sve mi se sviđalo, znači i crni hleb i sirovo povrće, i pica i nutela, ništa ne odbijah i ništa ne preskočih. Vreme za obroke su određivali svi ostali ukućani, tj. jela sam kad god je neko od njih seo za sto.

 

Tekst ,,Hipnoterapija i trudnoća”, možete naći OVDE.

 

Fizičku NEaktivnost da i ne pominjem, dan danas ne znam da vozim bajs a da me neko vidi kako trčim imao bi materijala za smejanje bar tri dana. Šalu na stranu, situacija je bila vrlo ozbiljna. Recimo da sam u šestom razredu osnovne škole imala kilograma kao u drugoj trudnoći pred porođaj. Izborila sam se, i sa debelim detetom i sa viškovima posle dve trudnoće. Tada nisam bila upoznata sa hipnoterapijom i dragocenom pomoći koju ona može da pruži, sve je otišlo pomoću snage volje u nekim momentima i snage inata.

Hipnoterapija je stupila na ličnu proveru kada sam u jednom periodu vukla 6 kilograma viška prilično dugo. Drž dijetu, drž trening, ne mrdam. Snimila sam sebi seansu za mršavljenje, pokrivši sve lične slabe tačke i slušala sam je par večeri uzastopno. Nakon terapija sve moje emocije vezane za hranu su nestale.

 

 

Znači prestajem da je volim i postaje mi svejedno da li ću je pojesti ili ne. Gledam u parče čokoladne torte potpuno ravnodušno, mogu da je pojedem a ne moram, pre toga ja taj izbor u glavi nisam imala. Tajna uspeha je u tome, ne vezivati hranu za emocije. Neće nam ona popuniti prazninu koja je zbog svađe nastala, neće nam ona nadoknaditi zagrljaj koji toliko nedostaje, neće nam vratiti ni ljubav, ni osmeh ni reći izvini umesto onog ko nas je povredio.

Hrana je tu da nam da energiju koja će nas nositi kroz dan, ne da nas pretovari, uspava i umrtvi. Naše telo odlično zna da prepozna hranu koja mu je potrebna, samo ga treba bolje slušati.

 

Tekst ,,Hipnoterapija i seks”, možete naći OVDE.

 

Nakon seansi hipnoterapije naučila sam da ga slušam odlično. Dakle, ne kaže hipnoterapeut „ćiribu-ćiriba“ i kilogrami nestaju, već se nakon seansi spontano pronalazi metoda koja ti pomaže da smršaš.

Neko konačno pronalazi dijetu koja mu odgovara, neko kreće na ples, neko na treninge u teretani, neko (JA) na jogu i to mu otvara oči za ceo život. Kada shvatiš da sav taj višak koji nosiš na sebi duži ili kraći period u stvari nije tvoj, nije deo tebe i tvoje suštine, kada na taj način dođeš do savršenog tela, nema više nazad, vaga u glavi je prevagnula na pravu stranu i tvoje telo je konačna stvar koju emocije više neće oblikovati.

 

Tekst ,,Hipnoterapija i slomljeno srce”, pročitajte OVDE.

 

„Stani malo, to znači da ja više ovu čokoladu s keksom neću voleti, da mi neće poći voda na usta  kad vidim vruću lepinju namazanu kajmakom, da mi neće oči zasijati ispred poslastičarnice????? Nemoj onda sestro slatka, draži mi je ovaj život!“ – Moj rođeni brat.

Sada, u trećoj trudnoći, moram priznati da sam se malo opustila, drugo je to stanje hteli ne hteli.  Apsolutno sam sigurna da ću nakon nakon ovog porođaja izgledati bolje nego ikad. Zašto sam tako sigurna?

 

Tekst ,,Hipnoterapija i stvarna želja za promenom”, pročitajte OVDE.

 

Zato što sam tako odlučila! Ključna stvar u svakoj promeni koju želimo da postignemo – odluka da više nismo to što jesmo već to što želimo da budemo. Tek nakon takve odluke hipnoterapija može da pomogne, da osvesti, da urazumi i da te nauči da slušaš, razumeš i voliš svoje telo.

Suština je da voliš sebe i da uživaš u životu bez obzira na oblik i veličinu tela, to zaista nije preduslov i garancija za bilo kakvu sreću ali takođe da znaš da sve što želiš na sebi da promeniš je samo na tebi i na tvojoj odluci. Izaberi sreću, pravi se u svim veličinama!

 

 

Autor: Mila Gavrilović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *