Reiki je veoma moćna tehnika koja nam može pomoći u kreiranju srećnog partnerskog odnosa. Kada nemamo harmoniju u nekom odnosu, važno je prvo težiti da je postignemo sa samim sobom. Treba osvestiti da nam nikada niko ništa ne ,,radi”, sve radimo sami sebi, a partner je naše ogledalo i odraz nas samih. Sve za šta krivimo partnere i upiremo prstom u njih, su naše sopstvene slabosti koje treba da prihvatimo ili transformišemo. Dok radimo na sebi kroz jogu, meditaciju, reiki ili druge duhovne tehnike, podižemo svoj nivo svesti, oslobađajući se uverenja koja nam ne služe, dešavaju se dve opcije. Jedna je da partner sa kojim smo u vezi drugačije reaguje na nas (uglavnom sa više ljubavi i poštovanja) i prati naše podizanje nivoa svesti (jer smo jedno drugom ogledala i ostajemo na istoj energetskoj vibraciji, ili se razdvajamo) te dolazi do poboljšanja kvaliteta tog odnosa. Ukoliko se to ne desi, i ukoliko naš rast ne ide u istom smeru, dolazi do mirnog i harmoničnog razilaženja. Tada druga osoba dolazi u naš zivot, vrlo verovatno osoba koja je negde takođe na toj vibraciji i nivou svesti koji je refleksija onoga što smo mi postali zahvaljujući duhovnom rastu koji smo postigli. Ako se predugo grčevito držimo neke osobe ili odnosa, i pored sklada koji smo sa sobom postigli a odnos i dalje ostaje destruktivan, to znači da još uvek imamo neke lekcije da naučimo kroz tu vezu. Ukoliko neku lekciju nismo savladali, ona će nam se vrlo verovatno pojaviti i sa nekom drugom osobom. Zato je koren svega uvek u nama.

 

voleti sebe

 

Mi smo ti koji u sebi nosimo neko duboko uverenje ili podsvesnu potrebu da nas neko ,,muči”, da budemo u ulozi žrtve, da nas povređuju ili napuštaju. Nikada nećemo ništa postići ako očekujemo da se partner promeni. Često je teško pustiti neke ljude iz života jer se plašimo da ćemo izgubiti neki deo sebe. Ali iz iskustva sam naučila da, i ako je potrebno hrabrosti da pustimo nekog i krenemo dalje, samo kada zatvorimo jedna vrata (sa lakoćom, a ne težinom), spremni smo da dopustimo drugim da se otvore. A iza tih vrata uvek bude mnogo veće čudo nego sto smo mogli i da zamislimo.U životu uvek dobijemo ono što ,,jesmo” a ne ono što mislimo da zaslužujemo. Kada istinski postanemo svesni svojih kvaliteta i vrednujemo sebe, isto to ćemo dobiti i od drugih ljudi. Zato uz pomoć reikija možemo raditi na harmonizaciji odnosa sa partnerom, i bez greške, energija će nam uvek u život doneti onog ko nam energetski i vibracijski najviše odgovara.

Energetizovanjem reiki cilja, koji možemo da radimo sa papirićem tako što ćemo napisati kratak cilj u sadašnjem vremenu (kao da je već ostvaren), i svaki dan ga puniti energijom minimum 20 minuta. Drugi način je kroz autotretman koji treba da izvodimo svakodnevno sve dok se cilj ne ostvari. Cilj mora biti kratak i jasan, ne treba da detaljno opisujemo kakvog partnera želimo jer pre svega te karakteristike treba kod sebe da razvijemo. Nemojte odustajati ako se cilj ne ostvari onoliko brzo koliko vi očekujete. To verovatno znači da reiki uspostavlja u vašem biću sve neophodne promene na suptilnim nivoima kako biste bili spremni da prava osoba dođe u vaš život. Ako niste reiki praktičar, možete takođe napisati kratku afirmaciju na papir i meditirati na tu temu, vizualizujući svakodnevno da je vaš cilj ostvaren. Predlažem da uvek prvo radite na odnosu sa sobom, pa tek onda sa partnerom. Sve dok niste u potpunosti postigli mir sa samim sobom, poverenje u sebe i svoj životni put, sigurno vam to neće doneti ni druga osoba. Ukoliko niste u vezi a želite da radite na privlačenju partnera, nemojte se fokusirate na jednu određenu osobu. Na taj način sputavate mnoge mogućnosti koje često mogu biti bolje nego ono što svesno tražite. Meni je reiki u život doneo fantastičnu osobu onda kada sam se u potpunosti prepustila Višoj mudrosti a ne željama svog ega. Zato pustite da vas univerzum iznenadi i verujte da uvek bude ono što je za vaše najviše dobro.

 

 

Autor: Tijana Filipović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *