Mnoge planete su u ovo doba godine retrogradne. I one nam upravo šalju poruku da stanemo i da se okrenemo oko sebe. Da pogledamo unazad, u prošlost. Ne da bi se kritikovali i osuđivali, nego da ispravimo šta možemo, da savladamo bolje lekcije iz komunikacije i iz života. Da bismo krenuli dalje i da bismo postigli što bolje rezultate zato je neophodno da stanemo.

Famozni Merkur je jedan od učesnika među planetama koje usporavaju kretanje. Ovog jula zaustaviće naše misaone tokove, pa ćemo preispitivati ideje, misli i razgovore.
Iz znaka Lava, što je teritorija radovanja, provoda i sreće, Merkur se vraća na teritoriju doma, osećanja i porodičnih pitanja. Ovo znači da ćemo se vratiti na razgovore sa porodicom, kako bi nam oni pomogli da ostvarimo sve započeto. Kao da smo se negde zaustavili sa ostvarenjem našeg plana i pomoć ukućana nam je neophodna.
Merkur će 8. jula krenuti svoj retrogradni hod, a smer kretanja promeniće zatim 31. jula. Do sredine avgusta, dok Merkur ne povrati svoju brzinu naš um će zastajkivati. Tekst ,,Otkrivanje naše suštine kroz karmičku astrologiju” pročitajte OVDE.

 

 

Tokom leta imaćemo osećaj da se oko istih misli ili situacija vrtimo u krug. Kao da šetamo kroz lavirint i izlaz nam stalno promiče. Vrtimo se u krug sa razmišljanjima i razgovorima. Trudite se da ne ponavljate istu priču. Promenite ploču.

Kada smo pojasnili kako i šta se dešava sa mislima i sa komunikacijom potrebo je zadržati balans. Ovo nije lak zadatak, ali kada vidite da vam ne ide, da vam nije jasno, odmorite. Ostavite za kasnije i kada povratite fokus tada nastavite sa započetim. Pronađite svoj način odmora i relaksacije od napetosti koju osetite. Muzika, šetnja, bazen, sladoled, meditacija, vežbanje, izlazak, provod – šta god vama odgovara. Odvoite vreme samo za sebe, sat vremena u toku dana kada ste sami sa sobom. Napisali ste bilo koji sadržaj, popijte kafu, prošetajte, pa ponovo pročitajte i proverite da li je sve jasno. Tek posle provere kliknite na dugme pošalji. O retrogradnom Jupitru, više pročitajte OVDE.

 

 

U periodu retrogradnog Merkura se ne kupuje tehnika, jer uređaji mogu imati kvar. Mašinu za veš sam kupila prošle godine jer je stara baš crkla na početku retrogradnosti Merkura. Više puta sam je reklamirala i nisam uspela da dokažem da se mašina čudno čuje tokom rada. Kvalitet uređaja nije u skladu sa cenom, možemo platiti više nego što je realna vrednost. Ono što ne morate kupovati sada, ostavite za drugu polovinu avgusta. Za mašinu za veš sam omanula debelo pri kupovini, greške se dešavaju. Međutim kada kupujem telefon, poučena raznim neprijatnim situacijama, obavezno planiram kupovinu unapred. Za kupovinu računara, mobilnih uređaja odlična pozicija Merkura je u znaku Blizanaca, Device i Vodolije. Više kupovinu ne prepuštam slučaju.

 

 

Merkur vlada dokumentima i važnim papirima. Zbog toga vam se može desiti da vas vrate sa šaltera i izgovore vam čuvenu rečenicu “Fali vam još jedan papir.” Završićete sve što treba da se završi, ali ćete morati da dolazite dva puta. Proces traje duže, jer se ne raspitamo dobro šta nam je sve potrebno od papirologije. Svima se dešava da nešto zaboravimo da napomenemo i da nešto ne uradimo jer smo smetnuli sa uma. To nije razlog za nerviranje. Primetićete kod ljudi sa kojima radite blagu konfuziju i nejasnoću. Olakšajmo jedni drugima i zato kolege i drage ljude podsetite da im nešto ne promakne.

Vraćaćemo se na ljubavna dešavanja iz prethodnog perioda. Venera je tokom jula u znaku Raka, koji je zadužen za sva sećanja. Preispitujemo sebe i svoj ljubavni odnos. Merkur je zadužen da u našem umu razmišljamo o bivšim partnerima, dok Venera zbog susreta sa Saturnom može uticati da se neki događaji ponove. Sesret se može desiti, odnos se može ponoviti. Do ponavljanja dolazi jer je nešto ostalo nedorečeno. Neki će razmišljati samo o bivšim partnerima, ne znači da će svako ostvariti susret. Poruka za nas u ovom periodu je da oprostimo, da shvatimo šta kod sebe treba da promenimo i da krenemo dalje. Podsetite se teksta koji sam pisala za jun jer tokom jula meseca aktivni su izazovi na emotivnom planu. O tome šta raditi kada nas emocije  preplave, saznajte OVDE.

 

 

Autor: Sandra Ristić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *