Dešava se. Neizbežno je. You can run but can`t hide! Možeš ti da se štitiš, da nikom ne veruješ, da zidaš zid oko srca koliko hoćeš…Doći će neko ko ga prisustvom ruši, samo svojim postojanjem. Tad je povreda još gora, duboka, ne znaš šta te snašlo, dobro si se štitio… Šta bi? Kako sad tako razbijen skupiti sve delove i biti onaj stari?

Saveti Petra Božovića, „doktora za ljubav“ mada deluju zanimljivo, posebno bromazepam i vinjak, nisu (verujte mi) delotvorni. Moraš da se izdigneš iznad toga, da shvatiš da si ti nešto više od tog odnosa, da je to bio samo deo tvog iskustva, samo lekcija u ovoj školi života. Sve gradimo na osnovu svojih očekivanja, slažemo kockice po nekom programu koji nam je odavno usađen u psihu.

Nevolja nastaje kad zavolimo nekog ko je totalno drugačije programiran. Svaka sitnica koja se podudarala sa našim željama, koja nam je donela radost, dugo boli bez obzira što znamo da ta osoba nije za nas. Svima nam treba nežnost, osećaj da smo nekom posebni, zaštićeni, ušuškani, zauvek voljeni i da sve to mi pružimo. Nekada je potraga za tom osobom bolna, ali ako se tim putem ne prodje kako ćemo je naći?

 

 

Svi smo različiti i volimo i borimo se na različite načine. Nekome je potrebno par dana da sredi misli i krene dalje, nekome godine. Neko želi mir i samoću, neko samo najboljeg prijatelja i kutiju sladoleda. Sve što čini da se u trenutku bolje osećaš, dobro je. Nekome je potrebna veća pomoć, pomoć trećeg lica. Hipnoterapija je savršeno treće lice. Ne poznajete se pa možeš sve da joj kažeš.

Hipnoterapija ne osuđuje, ne procenjuje i nikog ne krivi. Ona samo daje divne, dobronamerne savete. Ona nežno tvojoj podsvesti govori kako da dođe do srca, na koji način da ga tako ranjenog podigne sa dna, kako da ga previje i gde treba precizno hirurški zašije.

Hipnoterapija ti na najblaži mogući način otvara oči i pomaže da ne mrziš svog ranitelja, da ceniš ljubav i iskustvo koje ti je dato i da nastaviš dalje otvorenog srca u nove avanture.

Pošto se u toku hipnoterapije nalazimo u alfa stanju svesti i naš mozak prima sugestije 200 puta bolje nego u svesnom stanju, tako će bez opiranja i kontriranja prihvatiti i sugestije koje vode ka izlečenju slomljenog srca i vraćanju normalnom toku života.

„Skoro da nema važnijeg zadatka odnosno cilja u čovekovom životu, koji je u toj meri bitan i započinje s takvim entuzijazmom, a tako često se završava porazom, kao što je ljubav.“ Erih Fromm

Moraš da shvatiš, da pobediš, da prevaziđeš! Ti nisi patnja, ti nisi bol, nisi suze, nisi mrak. To je samo proces kroz koji prolaziš i koji će te obogatiti, poboljšati, ulepšati. To je dobar bol iz koga se rađa zrelost i čista svest. To je dobar bol koji pokazuje da si živ, da postojiš i osećaš. Možeš da tvrdiš suprotno ali sam sigurna da bi opet tu bol izabrao i prošao istim putem pre nego da nisi voleo nikada.

Voli uprkos svemu!

 

Autor: Mila Gavrilović

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

One Reply to “Hipnoterapija i slomljeno srce”

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *