Zahvalnost je jedan od Reiki principa, ali i najmoćniji alat u radu na sebi i kreiranju uspešnog i srećnog života.  Zahvalnost je najjači oblik molitve. Biti zahvalan u svakom trenutku za sve što imamo i za sam život je moćno osećanje koje ispunjava i pomaže nam da održimo visoku vibraciju misli i fokus na pozitivnim stvarima. To znači da kada smo zahvalni, povezujemo se sa poljem izobilja u univerzumu i na taj način dobijamo još više nazad. Kada smo prvenstveno usmereni na ono što već imamo, vibriramo Energijom ‘’imanja’’, i pošto se povezujemo sa istom vibracijom u univerzumu, on nam trostruko vraća.

Kada smo nezahvalni mi smo u potpunosti blokirani da primimo bilo kakvu vrstu blagostanja. Kada ste zahvalni za malo, spremni ste da primite mnogo. Zato vam od srca preporučujem da svakodnevno odvojite bar malo vremena da se setite na čemu ste sve zahvalni (uvek treba da krenemo od svog života, koji je neprocenjiv, dobrog zdravlja, porodice, priljatelja, krova nad glavom i tako dalje). Tekst Isceljujući efekat poštovanja roditelja možete pročitati OVDE.

Najbolje bi bilo da odvojite jednu svesku u kojoj ćete svaki dan pisati bar po jednu stranicu svojih blagoslova. Sigurna sam da ih imate mnogo i ako često mislite da se neke stvari podrazumevaju. Krenite od toga za šta ste sve zahvalni u tom danu ili u životu generalno.

 

 

Na drugoj stranici možete pisati svoje ciljeve, u sadašnjem vremenu, zahvaljujući se unapred kao da su već ostvareni. Ako ste Reiki praktičar, možete aktivirati Reiki dok ovo radite, i kada ispišete možete nekoliko minuta svesku puniti Reikijem. Ovo je veoma moćna tehnika koja jako brzo daje rezultate, ukoliko radite svakodnevno, i svakako će imati efekta čak i ako ne koristite Reiki.

Nažalost, mi se ne rađamo zahvalni pa zbog toga zahvalnost treba vežbati. Ono što je sigurno, to je da će vam se, dok pišete na čemu ste zahvalni momentalno popraviti raspoloženje i osetićete da vas Reiki upućuje i vodi. Ponekad deluje teško da budemo zahvalni za neke događaje koji na prvi pogled deluju negativno.

Setite se da je Vaša Duša izabrala da prođe kroz sva iskustva koja vam se dešavaju i da je to sve za vaše Više Dobro, rast i razvoj. Budite zahvalni i za bol jer se kroz njega naša Duša čisti. Imajte strpljenja i budite nežni prema sebi. Znajte da u svakom trenutku imate pomoć i podršku Životne Energije.

 

 

Autor: Tijana Filipović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *