“I do not want to be the leader. I refuse to be the leader. I want to live darkly and richly in my femaleness. I want a man lying over me, always over me, his will, his pleasure, his desire, his life, his work, his sexuality the touchstone, the command, my pivot. I don’t mind working, holding my ground intellectually, artistically; but as a woman, oh, God, as a woman I want to be dominated. I don’t mind being told to stand on my feet, not to cling, be all that I am capable of doing, but I am going to be pursued, fucked, possessed by the will of a male all his time, his bidding.” –  Anais Nin

 

Svi sigurno znate priču o Persefoni i Bogu Hadu? Da skratim, on ju je jednog dana, zaslepljen njenom lepotom, oteo od njene majke Demetre, boginje Zemlje, i odveo u podzemlje. U početku joj nije bilo lako da se snađe u tom za nju mračnom svetu, ali je vremenom otkrila svoju drugu stranu i vremenom postala Boginja podzemlja i vladala zajedno sa Hadom. Jaka Hadova energija je u njoj probudila ono što je čučilo i iščekivalo da bude probuđeno. Čeznulo za tim. Upravo ovako možemo opisati Plutona u aspektima sa Venerom.

Vreme je prestalo da postoji. Zvukovi su utihnuli. Plamenovi sveća nestadoše pod jačinom naše energije. U potpunom mraku  i tišini najbolje sam ga videla, čula, osetila… Zvuk njegovog srca tutnjao mi je u ušima, težina uzdaha osećala se u vazduhu, koža se naježila iščekujući njegov dodir. Bez obzira na tamu, savršeno smo se videli i osećali. Tama je naš saveznik. Dva tela, jedna duša i beskrajnost Univerzuma…

 

 

Aspekti Venere i Plutona su jedni od najfatalnijih. Pluton prirodno vlada Škorpijom i osmom kućom seksualnosti u natalnoj karti. On je Bog energija, on ih razume, oseća, njima vlada. On poznaje seksualnost do same njene srži. Doživljava je kao razmenu energije u kojoj dve osobe izlaze iz tog odnosa jače i moćnije. Ako kažemo da je Mars metak i vojnik, Pluton je atomska bomba. On vlada svim podzemnim bogatstvima.

Pričamo o vrlo jakom i moćnom aspektu koji možete imati u svojoj natalnoj karti. U zavisnosti koji je aspekt u pitanju, harmoničan ili izazovan, tako se može ispoljiti na razne načine. U izazovnim aspektima, osoba često ne može da se nosi sa jakom seksualnom energijom koju nosi u sebi. Zbog jačine te energije, često menja partnere u želji da zadovolji glad u sebi, ali joj se to nikako ne dešava. Ona ne shvata da Pluton nije animalna energija, da nije čisto trošenje energije, već razmena. Nešto više o uticaju Neptuna, pročitajte ovde.

 

 

Aspekt Venere i Plutona traži udruživanje jakih emocija sa seksualnom energijom, sve drugo nije dovoljno dobro za ovaj aspekt. (O Zemljanoj Veneri, više možete naći ovde.) Osoba sa izazovnim aspektom često privlači dosta grube i površne ljude. U vezi postaje veoma posesivna i ljubomorna do granice neizdžljivosti. Iskreno, ako je aspekt izazovan i na njemu se ne radi može da dovede do fatalnih završetaka. „Ili ćeš biti moja, ili ničija!“ je najbolji opis ovog aspekta ako je izazovan. Naravno, ništa nije nepopravljivo i na svemu se može raditi i vremenom ispraviti i moguće je izazovan aspekt preokrenuti u harmoničan. Tada osoba prvo treba da prepozna i razume aspekt, a onda da polako počne da razmišlja kao aspekt i da radi na svojim emocijama i razumevanju. Za nju ljubav nikada ne može da bude animalna, već  mnogo uzvišenija i moćnija.

Venera i Pluton u harmoničnom aspektu daje prave hodajuče magnete, kako bih ja to rekla. Ovi ljudi su svesni svoje moći i seksualnosti, ali je ne koriste za manipulaciju već traže sebi slične. Oni ne mogu da prođu neopaženi. Ovde ne pričamo o fizičkom izgledu, već o energiji kojom oni zrače. Njihov pogled je fatalan jer se u njemu odražava njihova jačina. Ovaj aspekt podiže odnose do neverovatnih granica. Tada sa nekim postajete jedna duša, dva tela. Vi toliko osećate tu osobu da počinjete da čitate njene misli i način na koji se oseća. Vi ste za nju najbolji lek. Aspekt traži dosta rada na sebi i morate da budete spremi na razne transformacije tokom života, ali zadovoljstvo koje može da vam pruži je neopisivo. Tekst Moć podsvesti pročitajte ovde.

 

“I, with a deeper instinct, choose a man who compels my strength, who makes enormous demands on me, who does not doubt my courage or my toughness, who does not believe me naive or innocent, who has the courage to treat me like a woman.” – Anais Nin

 

 

Autor: Maja Pešić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *