Svi smo mi pomalo čarobnjaci. Bacamo prah magije i uživamo u njenoj čaroliji. Čarobnjaci vladaju svetom mašte. Oni ni iz čega stvaraju velike zmajeve, magične šume i životinje i u njihovom mestu uvek, ali uvek pobeđuje ljubav. Ljubav je imperativ za sve što oni rade. Ljubav je  pokretačka snaga svake zamisli i kreacije.  Čarobnjaci su Neptunovi ljudi.

Setite se koliko vam je kroz glavu prošla neka neverovatna ideja i sa njom onaj blaženi osećaj sreće i poleta. Neka misao koje se plašite da drugima kažete kako vam se ne bi smejali jer je prosto nestvarna i nerealna.  Deca su najbojli pratioci Neptuna i tog čarobnjaka u njima. Oni se ne plaše komentara i uživaju u svom svetu mašte i igre  svakog dana, budeći se kao neko nov.

Kao poznati istraživač, iliti možda moćni kralj ili magično stvorenje koje vlada šumskim proplancima. Oni iskreno i bez straha uživaju u svojoj mašti i iz nje prikupljaju svu snagu. Deca su i sposobna da maštu prenesu u realan svet, da odglume svoje junake i da onda potpuno nesvesno nauče nešto od njih. Često imaju maštovite snove koje su posle spremni do besvesti da vam prepričavaju. Deca vrlo često bez problema žive Neptuna, potpuno nesvesno, i uživaju u tome.

Neka se odaju muzici, neka slikarstvu, neka igri i tako dovode svog Neptuna na realan i konkretan nivo. Eh, kada bi stariji bili samo malo nalik deci. Kada bi prestali da se plaše osuda društva ili trenutka kada gube kontakt sa realnošću. To  ih najviše plaši. Osobe koje nemaju jakog Neptuna, beže od njega  trčećim korakom. On za njih donosi imaginaciju koja nije dobra, razmišljanja  koja nikuda ne vode i konstatan lažni svet. Na Neptuna treba obratiti pažnju jer  nas drži živim. Naša čula su izraženija. I cela svakodnevnica postaje drugačija, šarenija.

 

 

 

Slažem se da Neptun u težim slučajevima može doneti ozbiljne bolesti zavisnosti. Tada osoba pribegava raznim opijumima kako bi opstala u tom svetu u kom se lakše snalazi. Takođe sa aflikovanim Neptunom, dolaze i laži. Osoba je nesposobna da kaže istinu i stalno iznova i iznova izmišlja. Takođe je sklona imaginaciji i ljudi i dešavanja, pa obično vidi ono što nije realno. U praktičnom smislu se dešava se da vidi ono što ne postoji, samo zato što joj je to potrebno i što u dubini duše istinski priželjkuje. To su strane Neptuna koje nisu dobre. Halucinacije koje ne čine dobro osobi, osećaj nemogućnosti povezivanja sa telom i okolinom, konstanom ličnom potragom i bežanje u imaginaciju koja je štetna.

U ovim slučajevima je najpametnije pribeći konkretnom terapeutskom isceljenju. Ovakve osobe su obično i veoma nadarena za neku vrstu umetnosti.  Veoma je važno da se osoba uputi na nešto veoma konkretno kako bi taj kvadrat ili opoziciju mogao da potroši. U nekim ozbiljnijim slučajevima, veoma dobar savet je i meditacija jer na taj način se takođe troši energija.

Neptun vlada Ribama, vlada dvanaestom kućom i svim onim neuhvatljivim i magičnim. Ne smete mu pristupiti realno jer on tada ne zna da se snađe i pribegavaće potpuno pogrešnim stvarima. Ukoliko imate mogućnost da budete čarobnjak, ne bežite od toga, a svi mi to možemo na nekom nivou. Neki su čak toliko vešti da uz pomoć svog dara i čarobnjaštva u sebi pomažu drugima.

Veoma je važno da ne izgubite ono iskreno, maštovito i jedinstveno dete u sebi. Ono ne bi smelo da utihne u vama pod velom realnosti i sadašnjice. I kada mislite da su sve lađe potonule i kada vas poklopi talas problema i briga, vi pronađite vreme, uđite u ulogu tog deteta i bavite se čarobnjaštvom. Obratite pažnju na svoje snove, na poruke koje vam šalju i ukoliko imate maštovite snove, zapišite to negde, nikad se ne zna kada će vam zatrebati.

Nekad i samo slušanje zvuka morskih talasa može da probudi maštu u vama. Mašta je veoma važna i bez nje sve postaje sivo. Ona boji svet oko nas i dokle god živite u svetu boja i sami ćete se bolje osećati i lakše ćete napredovati. Ne kažem da je lako , ali pogledajte oko sebe Neptunovim očima i neće vam silaziti osmeh sa lica jer Neptun vidi samo čistu i iskrenu ljubav.

 

 

Autor: Maja Pešić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *