Prvi deo možete naći na ovom linku.

Lavanda ( Lavandula angustifolia) – umiruje osećaj tuge i podstiče smirenje. Balansira energetske centre u telu. Čisti prostor donoseći pozitivnu energiju. Koristi se u svim energetskim isceljenjima za relaksaciju i balans. Podstiče saosećanje, duhovni rast i omogućava da se duhovnost integriše u svakodnevni zivot. Dovodi čakre u balans i harmoniju. Pomaže da se otpusti ogorčenost, zloba i ljubomora. Služi za balans 4 čakre. Ulje je sigurno za upotrebu.

 

neroli

 

Neroli (Citrus aurantium) – pomaže da se razvije unutrašnje poverenje i samoprihvatanje, proizvodi osećanje sigurnosti i zaštite. Donosi pozitivnu energiju, doprinosi opuštanju i sagledavanju emocionalnih strahova. Olakšava stanje tuge i  pomaže da se iskusi ljubav. Može da ujedini svesni um i podsvest i potpomaže direktnu komunikaciju sa svetom duhova. Pomaže da se postane svestan nerazrešenih problema. Uglavnom se stavlja u mešavine za radost i zaštitu. Potpomaže radu na 2,4 i 7 čakri. Generalno, bezbedno ulje.

 

narandža

 

Pomorandža (Citrus sinesis) – služi da se otklone negativnosti u auri, kao i negativni obrasci u razmišljanju. Donosi pozitivnu energiju. Donosi radost duši i pomera energiju koja je stagnirala. Donosi samopouzdanje, hrabrost, kreativnost i radost ljubavi. Pomaže da se izbaci bilo koje negativno osećanje koje se zadržava u srcu ili duši. Ovo ulje se koristi za privlačenje sreće i često se dodaje mešavine za pročišćivanje. Takodje, pomaže da se prebrode strahovi od puštanja, kao i opsesije. Koristi se za balans 2 čakre. Ulje je generalno sigurno, ali oprez ako se koristi na koži- blago je fototoksično.

 

ruža

 

Ruža (Rosa damascena) – ovo ulje je vezano za bezuslovnu ljubav, kao i  božansku ljubav. Donosi pozitivnu energiju, i nežno popunjava rupe u auri i služi kao pečat za polje aure posle isceliteljskog rada. Potpomaže osećaj dobrobiti. Ruža je veoma isceljujuća za emocionalne rane, posebno za tugu. Unapredjuje osećanje ljubavi, saosećanja, nade, strpljenja i duhovne povezanosti. U isceliteljskom radu olakšava povezivanje ruke sa srčanom čakrom. Pomaže opraštanju drugima, kao i samom sebi. Povećava povezanost sa kreativnošću, umetnošću i lepotom. Ruza se koristi u mešavinama za privlačenje ljubavi, utehe, mira, stimulaciju seksualnih želja i lepote. Odlično za balans 2,4 i 7 čakre. Sigurno ulje.

 

 

Ruzmarin – koristi se za vernost i ljubav, kao uteha kod ,,lomljenja srca” i kao pomoć kada se veza približi kraju, za lakši raskid. Može se koristiti u mešavinama protiv tuge. Pročišćava prostor i omogućava zaštitu od negativnih uticaja. Pomaže u uspostavljanju zdravih granica u odnosima (u vezi). Povećava samopouzdanje i osnažuje snagu volje. Inspiriše na radostan zivot. Pročišćava um i povećava memoriju. Može se koristiti i kao psihička zaštita. Poboljšava jasnoću misli, jasnoću uvida i vizije. Koristi se i u ljubavnim mešavinama. Potmože balans 3 čakre. Generalno sigurno ulje, ali izbegavati u trudnoći i oprez kod epilepsije.

 

 

Autor: Jelena Bojić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *