Nije ovo priča o tome kako mogu da vas hipnotišem i tokom seanse hipnoterapije seksualno iskoristim, mada mi je libido u ovim trudničkim danima na vrhu skale i sve nešto sanjam neke snove seksualnog sadržaja, ali rekoh nije priča o tome.

Nešto više o Hipnoterapiji i trudnoći, možete pročitati ovde.

Priča je o divnom nagonu sa kojim se svi rađamo, o potrebi našeg bića da se telom sjedini sa nekim drugim, da doživi svemirsku eksploziju na mikronivou, tj. u svom telu i da tu eksploziju podeli sa posebnom osobom. Sve nam je dato sa razlogom, pa tako i seksualni nagon i potreba da imamo seksualne odnose, a najlepše je što sve to prati i veliki osećaj uživanja. Da nije sve tako uređeno ne bismo imali ni tu želju za razmnožavanjem i produžetkom vrste.

Koliko to sve predstavlja divnu, predivnu stvar, toliko baš svaki element koji kvari tu prirodnu lepotu i onemogućava normalno sprovođenje i uživanje u ostvarenju nagona, predstavlja veliki problem. Ukoliko problem nije zdravstvene prirode, tj. rešiv kod doktora onda jedino preostaje da je psiha ta koja koči normalan život i funkcionisanje.

Najčešći problemi koji se javljaju su: slab libido, frigidnost, bolan odnos, neprijatan odnos, odsustvo orgazma, osećaj krivice, slaba erekcija, odsustvo erekcije, prevremena ejakulacija.

 

 

U osnovi svih problema leže uverenja koja smo izgradili na osnovu moralnih normi, strahova i negativnih iskustava. Nedostatak ljubavi prema sebi, te ljubavi koja treba da je jača od svih, manjak samopouzdanja, eto začas negativnog iskustva što nam dodatno srozava samopouzdanje i ljubav prema sebi i ulazimo u začaran krug. Sa takvim stvarima nema stida, nema blama. Prevelika je cena ne raditi na problemu ako postoji u toj oblasti našeg života. Smatram da svako zaslužuje zdrav i ispunjen seksualni život.

O Hipnoterapiji i stvarnoj želji za promenom, možete pročitati ovde.

Ako ta potreba nije zadovoljena, kao i potreba za hranom, vodom i ostalim egzistencijalnim činiocima, mi nismo srećne osobe i ne možemo druge ljude učiniti srećnim. U selu iz kog potičem, za „nadžak“ babe“ (babe koje stalno nešto grde i negoduju) kažu – „pusti, ona je udovica već 30, 40 godina“, drugim rečima – nema seks.

Tokom 19. veka u Evropi su se prilikom lečenja „ženske histerije“ (čudno ponašanje žena bez poznatog razloga) služili latinskom izrekom „penis normalis dozim repetatur“ – lek je „normalan penis u ponovljenim dozama“.

Kasnije se ispostavilo da postoji i muška histerija koja je takođe imala koren u poremećenim seksualnim odnosima. Poštovanje za sve ljude koji su iz nekog razloga odbrali celibat, ali ja duboko verujem da zdrav seksualni život u velikom procentu čini osnovu psihičkog i fizičkog zdravstvenog stanja.

 

 

Hipnoterapija nam i u ovom slučaju može pomoći tako što ćemo prilikom seansi stvarati nove stavove i uverenja vezana za našu seksualnost, a samim tim će kroz neko vreme doći i nova iskustva. Posvećenim radom i iskrenom željom klijenta, hipnoterapija može dati sjajne rezultate i to u kratkom roku. Takođe, regresoterapeuti mogu vratiti klijenta na neki momenat u detinjstvu ili ranoj mladosti gde je nastala trauma vezana za doživljaj sopstvene seksualnosti ili doživljaj samog čina seksualnog odnosa i na tom mestu otkloniti otpor i osloboditi klijenta nametnutog tereta.

Tekst ,,Hipnoterapija i podsvest” možete pročitati ovde.

Sve navedeno su moji lični stavovi oblikovani mojim životnim iskustvom, obrazovanjem i hipnoterapijom kao metodom za koju verujem da može pomoći u mnogo naizgled nerešivih situacija.

,,Seksualnom devijacijom se može smatrati samo nedostatak seksa, sve ostalo je stvar ukusa” –  Sigmund Frojd.

Volite se, uživajte u svom telu i svojoj prirodi.

 

 

Autor: Mila Gavrilović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *