Žena je Vila! Izvor svega! Ljubav je ženska snaga!

Volite svoje muškarce. Njima je jako potrebna naša ljubav, čak i ako nikada to ne bi priznali. Iza svakog velikog muškarca uvek stoji žena koja veruje u njega. I istinski ga voli. Izvor je svega!

Moć žene je ogromna i njen uticaj na muškarca je bezgraničan. U stvari, žena ,,pravi” muškarca. Ona otkriva i razvija njegove kvalitete, ali neke suzbija. Najčešće to radi nesvesno, koristeći scenarije iz svog porodičnog iskustva. Ako joj je tata bio uspešan, podstaknuće svog muškarca da dostigne uspeh. A ako joj je tata bio gubitnik, nasilnik ili alkoholičar – nesvesni obrazac će dovesti do kolapsa u ispoljavanju svojih emocija.

Problem je u tome što žene ne shvataju svoju snagu i ne obraćaju dovoljno pažnje na svoje misli i dela, nisu svesne svojih moći i sposobnosti uticaja na svog muškarca. Žena može uticati na njegov karakter i akcije. Rođene smo sa čarobnim štapićem.

 

 

Kako žena razmišlja o svom muškarcu, takav on postaje. Kad vidi samo nedostatke – oni se umnožavaju svaki dan, i onda čak i čovek koji ima ogroman potencijal da bude dobar, iskazuje samo svoju lošu stranu.

Ako žena ne poštuje svog muškarca, niko ga ne poštuje. Ni rođaci, ni prijatelji, ni kolege. Možemo reći da žena na čelu svog muškarca “ispisuje” neku reč koja ga karakteriše. A prema ovoj reči sa njim počinju da izgrađuju odnos i drugi ljudi. Dakle, žena bez razmišljanja “napiše” neku gadost permanentnim markerom, a zatim se čudi rezultatu…

Ako žena ne veruje svom muškarcu i ne otvori mu svoje srce – njemu niko ne veruje. Čak i ako je u potpunosti vredan takvog poverenja, ipak će svi uvek sumnjati u njega.
Ako je žena stalno nezadovoljna, svi postaju nezadovoljni.Sve će izgledati pogrešno.

Ako žena smatra da bi mogla naći boljeg muškarca, to je prvi korak ka muškom neverstvu. Kažu da uvek prva vara žena. Ona to prvo učini samo mentalno, a zatim muškarac vara fizički nakon što mu je njegova draga dala dozvolu svojim mislima o tome da on nije najbolji.

 

 

Ako je žena škrta srcem i nije voljna da služi svome muškarcu, grejući ga svojom ljubavlju i smirujući ga, on traži utehu u alkoholu. Ako žena ne otkriva svom muškarcu srce, on postaje pohlepan i škrt. A onda ne vredi očekivati nesto od njega.

Ako je žena previše samostalna – sve može sama i niko joj ne treba – muškarac postaje neodgovoran. Čak i ako je ranije bio odgovoran i to ne samo za sebe, izgleda da gubi tu veštinu, opušta se.

Ako žena vara muškarca mentalno, on će biti škrt. Zašto bi on trošio novac na ženu koja će danas,sutra naći drugog i otići?
Ako žena ne sluša svog muškarca, stalno se svađajući i prepiru, on prestaje da bude muškarac. Postaje neodgovoran i melanholičan.

Ako žena redovno viče na njega, vređa ga, onda muškarac ,,ima” dve opcije:
1. postaje papučar, ne žali se, sa potpuno slomljenom voljom i povređenim muškim egom.
2. počinje takođe da vrši nasilje nad njom – češće u fizičkom smislu.

Ako je žena previše aktivna u spoljnim aktivnostima, muž postaje pasivan deo nameštaja ispred TV-a.
Zato, ako žena vidi muškarčeve dobre osobine i kvalitete i fokusira se na njih – oni počinju da rastu i umnožavaju se. Čak i kad za to nema baš realne osnove. Ako nije bio odgovoran – on postaje takav. Ne teži prosperitetu, odjednom postaje prosperitetan… i tako dalje.
Ako žena poštuje svog muškarca, njega počinju da poštuju i prijatelji i kolege. Podržavaju ga i pomažu u teškim situacijama.

Ako žena veruje muškarcu – veruju mu i drugi ljudi. Ako žena ništa ne krije od svog muškarca, ne obmanjuje ga, otvara mu svoje srce – on neće moći da je laže ili da je prevari. Ako žena muškarcu otvara srce, ako je srdačna prema njemu – on postaje velikodušan. On sam počinje da traži povode da joj udovolji i usreći je. Ako žena iskreno i sa ljubavlju služi svome muškarcu – njemu je veliko zadovoljstvo da je štiti i brine o njoj.

 

 

Ako se žena pažljivo odnosi prema temperamentu svog muškarca i trudi se da mu udovolji – on će radi nje pomeriti planine. Radi toga treba naučiti da vidi kvalitete i osobine svog muškarca, a ne da ga posmatra kroz stereotipe i tuđe priče.
Ako žena želi da očuva porodicu i iskreno i sa ljubavlju ulaže u to trud i svoje ženske moći, u srcu muškarca se rađa ista ta želja, i on počinje da pomaže u tom nastojanju svojoj ženi.
Ako vam se nešto ne sviđa kod vašeg muškarca – nađite prvo uzrok toga, ako vas zanima, ako je vaš!

Muškarcu nedostaje muškosti tačno toliko koliko nama nedostaje ženstvenosti.
Koliko smo mi žene, sa svim divnim osobinama i emocijama koje su nam date, toliko će oni ispoljavati svoje muške osobine koje su im date i odnosi će zaista biti puni ljubavi, jer ljubav opredeljuje nasu sudbinu!

Ovo su moje smernice kojima ćete se mnogo bolje osećati. Vrlo često početak razvoja bolesnog stanja je osećaj neuzvraćene ljubavi, naša navika ljubavnih veza, naš strah, inat, sve što mislimo da nam naš muškarac radi. Često je početak problema baš u nama. Za sve patnje, ljubomoru, tugu, bes, sve to ,,strašno” što nas zaista uvodi u bolest, počinjemo sami, a osećaj koji ne prolazi rešićemo zajedno!

 

 

Autor : Ivana Malenko 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *