Postoje situacije. Neke očekujemo, neke nas zateknu nepripremljene. Nekima se nadamo, ali nikada ne možemo sa sigurnošću znati kako ćemo ih dočekati. Postoje mesta.  Gde pobegnemo samo na kratko ili zauvek, mesta za koja samo mi znamo i o njima nikome ne pričamo, gde se krijemo na duže ili bar dok ne prodju sve one, situacije. Postoje problemi. Oni obično nastaju iz različitih situacija dok mi pokušavamo da se sakrijemo i pobegnemo.

I cela ta taktika ništa ne valja, potpuno je pogrešna! Da bi se izbegle razne situacije trebalo bi da budemo vešti. Veštine se uče. Iz knjiga, iz iskustava ličnih ili tuđih, od nekih pametnijih ljudi koje želimo da slušamo.

 

 

Naravno, ne mogu se sve situacije izbeći. Neke ćemo odložiti dok ne budemo pametniji, u nekima ćemo se jednostavno naći. Izvući ćemo deblji kraj ili pobediti, ali ih ne smemo pretvarati u problem. Problem nastaje kada nevešto pokušamo da se izvučemo iz situacije ili jednostavno ignorišemo njeno postojanje.

E, a problem je već nešto od čega se beži i sve samo zato što nismo u stanju da se suočimo sa njim ili ga rešimo. Tada se krijemo na tajnim, samo nama znanim mestima i čekamo da prođe. Jesmo li pobegli ako smo se sakrili? Dok se krijemo nismo svesni da nam pozadina viri iza ugla tog kutka, da smo vrlo vidljivi tome od čega se krijemo i da ne možemo pobeći.

Tekst Svest možete pročitati ovde.

Izadjite iz skrivenih mesta, suočite se sa problemima tako što ćete kreirati nove situacije, rešavajući tako probleme koje ste  napravili bežeći od sebe samih.

Tekst Koliko poznajemo sebe možete pročitati ovde.

 

 

U svakoj novoj situaciji imajte osmeh! Onaj osmeh koji kaže: Znam šta radim. Sve je baš onako kako treba da bude! I ne bežite, nikada. Trčite, ali samo zato da održavate kondiciju i uživate u prirodi. A ona neka mesta gde ste mislili da vas niko ne vidi zaboravite. Potražite neka nova, prostranija i sjajnija, mesta gde se lakše i lepše diše, ona sa pogledom koji se pamti, upečatljivim mirisima, teško osvojiva. Mesta kojima ćete se iznova vraćati o kojima ćete pričati, kojima ćete se radovati, gde se nećete kriti.

 

 

Autor : Jelena Torlaković

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *