Dragi naši čitaoci, ovog sunčanog vetrovitog jutra pozdravaljm vas iz Beograda. Ne znam da li ste znali ali ovaj grad je najlepši baš u ovo godišnje doba. Proleće je, vreme buđenja. Stoga vas pozivam ka velikom buđenju.

Ovo je period velikih promena, spremanja i oslobađanja. Da li ste spremni? Siguran sam da jeste. Da li i dalje pokušavate nešto da promenite kako bi život izgledao drugačije ili radite nešto drugačije sada i ovde?

Drugim rečima da li sada radite nešto drugačije ili samo razmišljate kako biste nešto promenili?

Obično ljudi misle da promene moraju da budu težak rad, naporan, da uložimo dosta vremena kako bismo negde tamo u nekoj budućnosti ugledali nešto pozitivno i lepo. Filozofija kojom se vodim u životu govori mi da jednostavo možemo odabrati da stvari radimo drugačije sada i ovde. Zvuči li vam to jednostavno? Jeste! Da li ste pokušali? Možete mi ovde reći kako se trudite, čitate, slušate, pokušavate, odvajate vreme za sebe i da sve to vodi nekom boljem razumevanju života ali da vam rezultati nisu srazmerni sa energijom koju ste uložili. Voleo bih da vas podsetim da ukoliko radite nešto SADA samo kako biste u budućnostu uživali, povučeni ste prema budućnosti i sebe ste tamo i projektovali. Drugim rečima niste u potpunosti usredsređeni na ovo i sada. Hajdemo ovo malo da pojasnimo.

Sadašnji trenutak poprimava oblik onoga što se dešava u njemu. Kada sebi dozvolite da budete svesni u svakom momentu onoga što vam se dešava u životu, tada i jednostavno birate, menjate i drugačije radite stvari. Možete primetiti kako ste povučeni navikama, razmišljanjem iz svoje prošlosti. Kao da nemate svesni odabir da učinite nešto drugačije. Ujutro se probudite uz svoje rutine, navike sa kojima se budite i razmišljate, idete dalje do kupatila i dalje razmišljate, perete zube takođe razmišljate, tuširate se i dalje su uključene misli, kuvate kafu, slušate jutarnji program i sve se to dešava sa razmišljanjem. Kao da imate voditelja u vašem umu koji bez obzira što vi obavljate jutarnji ritual po navici on mrmlja i mrmlja u vašem umu. Tu se mogu javiti i planovi za dan koji su ispred vas, ali oni vam takođe govore o nekoj budćnosti koja će se desiti u toku dana ili ove nedelje. Jednostavno propuštamo momenat za momentom u životu zarad razmišljanja. Tu dolazimo do onog divnog pitanja sa početka:

 

Da li i dalje pokušavate nešto da promenite kako bi život izgledao drugačije ili radite nešto drugačije sada i ovde?

 

Kada kažem pokušavate, zaista mislim da li razmišljate, planirate i sve ostane na tome da negde planirate i želite nešto da promenite, kako biste živeli drugačije. Kada radimo nešto drugačije to u potpunosti znači da je naša pažnja oslobođenja od razmišljanja ili onog ,,spikera” u našoj glavi i da svesno pristupamo svakom trenutku u našem životu. Kada biste osvestili sebe da propuštate sebe kroz dan zbog glasa koji vas drži podalje od svega što vam se trenutno dešava onda biste i prisustvovali životu i ne biste želeli više ni jedan momenat da propustite. Vaši jutarnji rituali bili bi izuzetno svesni, odabrali biste da svesno perete zube, osetili biste blagodati toplog tuša i popili biste vaš topli jutarnji napitak potpuno uronjeni u aromu, miris i ukus.

 

slike

 

,,Stvari bi već radili drugačije, radili biste ih SVESNO.”

Boravak u večnom sadašnjem trenutku jeste potpuna posvećenost onome što se sada nalazi tu i ovde. Radite li posao koji ne volite?  Radite li poslove koji vas ne ispunjavaju? Kako se ophodite prema svome telu? Družite li se sa ljudima koji vam crpe energiju? Trpite li neusklađene veze zarad mišljenja da će biti bolje i da je to samo period? Da li vam se ponavaljaju iste stvari u životu?

Sve vam se ovo dešava jer ste hipnotisani glasom iz vaše glave koji vas tera da trpite sve to i da idete kroz život uspavani. Pravi je trenutak da se probudite. Ako samo jednu stvar danas uradite SVESNO i drugačije od onoga kako vas um uslovljava, već ste mnogo uradili. Izaberite da na drugačiji način operete zube, izaberite drugi put do posla, nabacite osmeh, zaobiđite jutarnje vesti i program, uključite neku muziku koja vas pokreće, itd… Možda vas to  neće prosvetliti ali ste svakako odabrali svesno da birate za sebe nešto drugačije. Ako ne možete da promenite posao koji radite ili vezu u kojoj jeste ili dotok novca, to je u redu, ali sigurno možete da unesete više svesti u načine na koji pristupate svim tim stvarima. Na taj način šaljete drugačiji signal vašem mozgu, nove misli i nove signale. Izlazite iz starih obrazaca razmišljanja i usmeravate svoj brod ka malo drugačijoj plovidbi. Možda ne vidite da ste se pomerili, ali kada stignete u luku shvatićete da se vaša plovidba menjala i menjala. Ukoliko se dovoljno trudite i svakoga dana vodite računa da birate misli a ne da budete povučeni njima onda zaisigurno vaš brod uplovljuje u luku koju ste odabrali. Mali pomaci naizgled nerpimetni čine velike plovidbe tako stvarnim.

 

momenat

 

,,Promenite način rada onoga što radite i već ste nešto pokrenuli” 

 

Više svesnih odabira u životu znači više promena.

Promene su ono što predstavlja sadašnji trenutak. Život je postavljen da se konstatno menja, nikada nije isti niti dosadan, u svakom trenutku možete uneti gram svoje SVESNOSTI i promeniti nešto.

Da li to znači da smo uslovljeni da se konstatno menjamo?

Možda bih ovde voleo da završim ovaj tekst i da vam dam odgovor na ovo pitanje. Mi kao energetska Bića stalno rastemo i razvijamo se, nisamo prisiljeni niti nas iko tera, ali kako je ceo univerzum u nama, a univerzum se konstantno širi, onda je to i naša priroda. Naše biće svakoga dana spremno je da raste i da se razvija. Dotaknite sebe duboko i spojite sve svoje rasute delove u celovitu energiju i počnite baš od ovog trenutka da radite nešto drugačije, da radite nešto za svoju dušu.

Život vas voli i podržava!

Do sledećeg druženja ostanite prisutni i budite u večnom sadašnjem trenutku.

 

Autor : Igor Ergić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *