Hodaju zemljom, pružaju sigurnost, stvaraju izobilje svega, razmišljaju i na njih se uvek možete osloniti. Kada pomislim na Veneru u zemljanim znacima pomislim na boginju Demetru. One stvaraju, ukazuju na greške, vrlo si sistematične i sigurne. One su jake i odvažne. One su boginje Zemlje i njihova ljubav je sigurna i trajna.

Da pođemo od prvog zemljanog znaka i Venere u Biku. Ovde se Venera oseća veoma snažnom jer je u svom sedištu, ona ovde vlada materijom, rukama pokreće i stvara. Ovde je mnogo moćna i ona to zna. Ona ovde vlada emocijama, ona je veliki hedonista koji uživa u hrani, ona zna da uživa u sitnicama. Od jednostavnih stvari pravi najneverovatnije doživljaje. Ona vlada čulima. Ona će znati kako da vas pokrene, ona će znati šta volite i to će vam servirati. Ona će vas time zavesti. Njoj je bitno izobilje. Ona voli da ima, ona voli da je sigurna i materijalno obezbeđena. Ona ume da se ponaša i da se nosi sa svime. Vrlo moćno stoji obema nogama na zemlji i zna koliko vredi i traži sebi osobu koja će umeti sa njom i koja će joj učiniti da su joj sva čula nadražena. E upravo tu zna da nastane mali problem. Dosta je okrenuta novcu. S obzirom da Bik vlada drugom kućom, kućom novca, ume da se okrene novcu i da na njega gleda ponekad kao najvažniju tačku, a samim tim i najsigurniju. Venere u zemljanim znacima vole materijalnu sigurnost. Ona treba da nauči da joj neće novci doneti sreću i da sva sigurnost leži u njoj. Da je iskrena i prava ljubav sa svim probuđenim čulima najsigurnija i najlepše putovanje kroz koje ćemo proći. Venero u Biku, znam da voliš da imaš tlo pod nogama, sigurno i stabilno, ali pogledaj duboko u sebe i pronaći ćeš tu pokretačku i stvaralačku snagu i shvatiti da si ti sama sebi najveći oslonac i onda se prepusti svim čulima i uživaj bez straha da će se zmelja otvoriti i progutati te.

Polako koračamo ka jednom veoma intelignetom znaku i Venericom koja je ovda stalno u razmšiljanju i proračunima. Venera u Devici je intelignetna, rečita, opaža do najmanjih sitnica, njoj ne može ništa da promakne, ona će vas upozotiri na sve, ona će primetiti sve. Ona je veoma racionalna, voli da isplanira, voli da se poštuje vreme i da se poštuju dogovori. Ona vas nikada neće slagati, prevatiri, nikada vam neće okrenuti leđa. Pokušaće sa vama sve rečima da reši. Ne voli da se svađa, već je sigurna da lepa reč i gvozdena vrata otvara i tu je u pravu. Ona voli lepe reči, ona voli da piše, voli da svoju ljubav izražava najmekšim i isceljujućim rečima i ona to ume. Ona vlada intelektom i rečima. Ona je vrlo vredna i nema šta rukama ne ume da napravi. Ona je divan i veran prijatelj na kog ćete uvek moći da se oslonite, uvek. Baš zbog preteranog racija, ova Venera nekada ne ume da se opusti i da uživa u sitnicama. To joj je strano. Sve mora da ima objašnjenje i na taj način ona stvara sebi sigurnost. U stanju je po nekoliko puta da vas pita isto samo da bude sigurna da ćete se držati dogovora. Ne može da se nosi sa ne javljanjem, i ne odgovaranjem.

Ona ne beži nikada, već je spremna da čuje i najgore, samo da se zna na čemu ste i kako funkcionišete. Ova Venera je isuviše preračunala definiciju ljubavi, isuviše se nalazi u formulama i teorijama, jer se ona na taj način bori protiv svog straha, straha od patnje. Ona treba da nauči da ljubav nije formula i da odnosi nisu ničime uslovljeni već da su entiteti sami za sebe i da žive i razvijaju se baš onako kako treba i čim to bude naučila, ona će procvetati kao najlepši poljski cvet. Draga moja Devičanska Venero, umesto da od ljudi tražiš da ti rečima i delima pokažu sigurnost, budi ti ta koja će to stalno pokazivati i nemoj se ljutiti na druge ako to ne urade. Oni imaju neke svoje probleme od kojih na taj način beže. Oprosti im, nastavi dalje i koračaj sguirno jer ćeš svojom sigurnošću da pruvučeš sigurnost. Imaj strpljenja, veruj u sebe i voli bez ograničenja i formula jer je to za tebe najbolji lek. Nemoj se plašiti patnje jer kroz nju sasrevamo, učimo i jačamo. Samo hrabro, Venero.

I došli smo do poslednjeg zemljanog znaka i veoma jake Venere. Rekla bih najjače od svih zemljanih znakova. Ona je čuvar, sudija, veoma je pravedna i njene je stavove teško pokolebati. Ona je Venera u Jarcu. Ona se ne plaši ničega, veoma je snalažljiva, vrlo je iskrena, ponekad će vam se učiniti I veoma kritična. Kod nje je istina i pravednost pre svega. Ona upija svu moć zemlje I dolazi da nepreglednih delova I tu se odlično snalazi. Na nju se možete osloniti I znati da će vam uvek pomoći I biti vam pokretačka snaga. Ona će vas bodriti, pokazati vam gde se možete saplesti, podsticaće vas na bolje rezultate. Katgod se okrenete videćete jaku Veneru koja se osmehuje i pogledom vam govori: ,,Samo napred i hrabro, tu sam ja”. Ona je u stanju da pruži jaku osnovu i da je neguje. Da se na razne načina trudi da ta osnova nikada ne popusti jer zemlja po kojom hoda, treba da bude jaka i moćna i ona zna da je njen deo da je omogući tako jakom. Za nju često kažu da je veoma kruta i to je ono što ona treba da nauči. Koliko god da je sigurnost važna, ljubav je lagani vihor i treba da poseduje svoju mekoću i umetnost odnosa. Venera u Jarcu je toliko jaka i stabilna da treba da nauči ovo. I to počevši od sebe. Treba da pogleda Veneru u Biku i počne sebi da udovoljava i da budi svoja čula. Ovaj put joj nije nimalo lak, ali sa jakom voljom kakvu ona ima , sve je moguće. Mora da prestane da bude kruta i prema sebi samoj. Sve pocinje od nas i sve se završava sa nama. Kakvi smo prema sebi, takvi su i drugi prema nama. Ona treba da nauči da nije cela zemlja na njenim leđima i da ne treba da oseća odgovornost za sve i da dozvoli jedan deo da padne na njenog partnera, verujući mu i puštajući da pokaže da može da nosi deo odgovornosti. Venero u Jarcu, jaka si i nepobediva, ali popusti sebi i nauči da uživaš u sitnicama. Priredi sebi zadovoljstvo u kome ćeš samo ti uživati i nemoj se osećati loše zbog toga i znaj da je svako nosilac svoje sudbine.  Nemoj sve štititi već dozvoli da drugi uče na svojim greškama, ne uzimaj ih pod svoje okrilje. Uživaj Venero!

 

 

Autor : Maja Pešić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *