Venera u vodenim znacima može da vas miluje po licu kao najmekši talas i da sa njom doživite nešto što nikada niste, ali takođe možete toliko da je naljutite da ako se na primer nalazi u Škorpionu, gde je Venera u izgonu, da je se ozbiljno pričuvate.

Da počnemo od prvog znaka na ovom vodenom putu, da počnemo od Venere u Raku. Prva asocijacija na ovu Veneru je nežnost, nežnost do neprepoznatljivih granica. Ona pogledom pleni, prisustvom smiruje, dodirom leči. Ona je kao vihor, nežnih pokreta, pomalo stidljiva, ali sigurna. Ona je divan prijatelj, koji brine i koji uvek ima rešenje za sve. Razume emocije i nema problem da ih pruži. Ona je jedna velika emocija. Ima veoma jak majčinski instikt i odlična je sa decom, pa nije čudo ako žene sa ovakvom Venerom rade sa decom. Problem ove Venere je ponekad preterana emotivnost koja hoće da dovede da ona dosta pati i da ako je pogledate oštrije da se oseti odbačenom.

Takođe se dešava da ume da postane posesivna u vezi jer ova Venere traži sigurnost, traži konstatnu ljubav i prisustvo. Daje mnogo, ali i traži mnogo. Ova Venera treba da nauči da pusti i da shvati da je sva ljubav u njoj, da je ona ta ljubav koju toliko treba. Ona ne shvata da u njoj leži sve što joj treba i da treba nesebično da je deli sa drugima i tek tada joj se dešavaju magične stvari. Onda joj je sve potaman i svi ljudi koje želi su tu jer ona zrači emocijama i srećna je zbog toga, a to je ono što sve nas privlači, sreća i zadovoljstvo. Dakle, Venerice moja u Raku, voli sebe i druge.  Dopusti im da osete svu tu ljubav koju imaš u sebi, ne traži ništa za uzvrat i sve ćeš dobiti čak i više od onoga što si poželela.

 

Plovimo dalje i stižemo da moćnog i jakog Škorpina i Venere koja se u tom znaku nalazi u izgonu, što u prevodu znači da Venera ne može tako lako da se ispolji i pokaže svu svoju moć. Šta mislite kakva je Venera u Škorpinu? Prva asocijacija na nju je strast. Ovu Veneru pokreće strast, ona je se ne plaši, sklona je eksperimentisanju, veoma je hipnotišuča za suprotan pol, ona zavodi pokretom, doziva pogledom, a dodirom dovodi do neverovatnog ushićenja. Ona plovi tim vodama i tamo caruje. Kada se nađete u toj vodi, ulazite u njeno carstvo, nadomak ste joj ruke i ona vas uvodi u strast koja je neprepoznatljiva.

Veoma je direktna, zna šta hoće, sklona je i da vas povredi ponekad rečima, a ponekad delima i tu sada dolazimo do njenog problema. Njoj je teško da se emotivno otvori, a to je prvenstveno potrebno njoj, pa onda i ljudima oko nje. Kada se veže za nekoga, pošto su joj tako tanane emcije nepoznate, ona rukvodi moćnijim stvarima, počinje da ljubomoriše, da napada, da bode svojom žaokom i to dovodi do kontraefekta od onoga što je želela. Ova Venera treba da se malo prizemlji da nauči da nije sve u strasti i da se ne plaši emocija jer je one neće povrediti već će učiniti da ona sazreva i raste. Da ne mora da igra stalno na istu kratu da bi bila zanimljiva i da spusti svoj odbrambeni mehanizam. To joj je veoma teško, pa obično prođu godine i dosta samospoznaja. Mora da nauči da pusti, da ne pokušava da poseduje što je i problem Venera u vodenim znacima. Venero u Škorpionu, slažem se da je strast veoma bitna i da treba da umemo da uživamo u njoj, ali ako nema emotivnu osnovu i ako se ne pustimo sve ostaje na tom površinskom nivou i vremenom slabi umesto da jača. Dakle, samo se pusti i veruj.

I doplivavamo do poslednjeg znaka Riba i mistične i nedokučive Venere u Ribama. Ona je magija koja se nalazi između neba i zemlje. Ona je veliki sanjar, njena mašta nema granice. Ona se ponaša kao pobegla iz nekog romana magije i fantazije. Ona je nepredvidiva, ona vam pokazuje ljubav na načine samo njoj poznate. Sa njom upoznajete potpuni novi svet za koji niste ni znali da postoji. Kada kažem Venera u Ribama, prva asocijacija mi je magija. Ona vlada maštom, vrlo je neuhvatljiva. Sada je vidite, a sada ne. Nikada ne znate na čemu ste sa njom. Svojim krupnim staklastim očima vas gleda i u tom se pogledu gubite, ali nikada nećete moći da pretpostavite šta misli. Samo ćete osetiti da vas je uvukla u svoju maštu i da vam boji njome vaše dane i emocije. Venera je egzaltirana u znaku Riba i ona tu najviše sija. Pokazuje svoje najbolje i najmoćnije. To je Venera u svilenoj haljini, nežnih tonova, mekane kose koja pada preko ramena sa polusomehom na usnama. Nju nećete videti namrgođenu. Ona vas gleda kao neko dete i tim pogledom vas uvlači dublje u svoje nepredvidive svetove. Njen veliki problem je baš u tom sanjarenju.

Ponekad iz straha da ne bude povređena ona beži u sanjanje i polako gubi dodir sa stvarnošću. Ona tako beži, misleći da će se zaštititi. Sklona je idelaizovanju i kada shvati da to nije ono što je zamislila, dolazi do razočarenja i do patnje i tada postaje opasno jer beži još dublje u svoje svetove jer tamo najlakše pliva. Sklona je promeni rapoloženja. Ume da bude neverovatno umiljata, ali takođe i neverovatno odsutna, da navodi ljude da pomisle da ih više ne zanima. Venero u Ribama, iako vladaš okenima i ponosno pokazuješ da si Neptunova kći, izađi na obalu i pogledaj da i stvarnost može da bude obojena najmagičnijim bojama na koje si navikla, samo treba da dozvoliš da ti priđu i da im veruješ.

 

 

Autor : Maja Pešić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

One Reply to “Vodena Venera”

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *