Verovatno vam je ovo poznato kao jedan od reiki principa, što i jeste; ali i jedan je od principa svakodnevnog zivota.

Naš život je predodređen da budemo mirni, spokojni i srećni u svakom blagostanju, jer smo stvoreni da naša energetska frekvencija kao mala energetska ćelija bude nalik energetskom organizmu čiji smo deo. Svaka ljutnja je, kao i svaka druga agresivna emocija, naš lični osećaj krivice što smo se udaljili od savršenstva. Pošto ego ne dozvoljava da priznamo sopstvenu krivicu mi tražimo izvore naše ljutnje u svemu izvan nas. Biti ljut znači želeti kontrolu nad onim na šta smo ljuti, jer nismo spremni da kontrolišemo sopstveni neuspeh.

 

 

Šta energetski predstavlja uvreda? Živeći život u svetu koji nije oaza vrlina, mi hteli – ne hteli kupimo negativnu energiju svojim mislima i delima, pokupivši tuđe poput slučajno pokupljenog čička na pantalonama. Naš energetski sistem ima načine kako da ispira tu lošu energiju, ali izvesna količina ostaje, posebno kod ljudi koji se ne bave svojim duhovnim životom. Kada ta nagomilana loša energija upali alarme i  postane prekomerna, Univerzum nam šalje uvredu kako bismo se očistili. Kao što nakupljena lokalizovana infekcija čisti organizam preko čira koji puca, tako se dešava i uvreda, iznenada i bez najave. Ukoliko tu uvredu shvatimo kao čišćenje, a tu osobu koja nas je uvredila kao nekoga ko je u službi univerzuma i ko nam je pomaže da se očistimo, mi uspevamo da se iscelimo. Ali ukoliko na tu uvredu odgovorimo uvredom onda dolazi do trovanja naše duše.

 

 

Ne treba da budemo ljuti ni na sebe kada nam se dogodi ljutnja prema drugima, jer ljutnja je, pored toga što je program koji smo dosta puta do sada ponovili, i matrica koju smo nasledili od svojih roditelja i predaka. Treba razmišljati o sebi i tako vraćati energiju i isceljivati sebe, a ne tražiti tuđe razloge zašto je neko nešto učinio, jer to je deo nečijeg tuđeg računa. Takođe, nije poenta u potiskivanju ljutnje već u razumevanju sopstvenih emocija. Bavimo se sobom!

Ukoliko izvor naše ljutnje deluje agresivnije, najbolje je ukloniti se iz njegove blizine. Agresivna situacija se ne može rešiti agresijom pošto je to tlo na kome se ne može pobediti jer je to neplodno tlo. Kada je neko agresivan prema vama, on gorivo za svoju agresiju dobija u vašoj reakciji, tako da ne reagovati znači prekinuti dotok agresivne energije. Sledeća faza je pojačavanje agresije našeg napadača, jer zbog nedostatka goriva osoba očajnički pokušava da vas izazove na reakciju ne bi li u poslednjem trzaju dobila ono što hoće. Ako i tada uspete da ne reagujete, agresija pada. Jedini način da se borite protiv agresije je saosećanje i ljubav. Jer jedino dijametralno suprotna emocija od agresije može da je neutrališe – a to je saosećanje.

Ako tome pridodate i božansku emociju pred kojom nema zatvorenih vrata, ljubav, onda ste pobedili i vi, ali i osoba preko puta vas, jer na ljubav neće moći ostati imuna, makar izostala njena reakcija.

 

 

Teško je da će neko uspeti ga bude ljut na vas ako se osmehujete s ljubavlju. Taj osmeh može postati ogledalo. Na kraju, ako osoba koja vas vređa i izaziva vašu ljutnju pretera, to je njen račun, ona će je platiti i to nas ne treba da brine. Bavljenje drugima, ljutnjom prema njima, ostvarujemo povezivanje sa njima tako da u trenutku kada budu oni plaćali svoj račun i mi ćemo deo platiti, jer smo ostvarili povezivanje!

Ljutnja razara naš sistem i vodi u bolest zato zauzmite stav u zahvalnosti – Danas se neću ljutiti.

 

 

Autor: Marko Ilić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *