Evo dve oblasti u koje se dobro razumem. Hipnoterapiju sam već predstavila, nadam se u lepom svetlu, moj odnos i ljubav koju gajim prema njoj.  Što se trudnoće tiče evo me na početku po treći put. Ovaj put osvešćenija, upoznata sa mnogim stvarima za koje pre deset i jedanaest godina nisam znala. Uvek sam verovala da se stvari dešavaju za moje dobro, da na kraju sve mora lepo da se složi i bude na moju korist. Tako sam provela i trudnoće (izuzimam mučninu prvih nekoliko meseci – za to ne znam lek), osećajući se sigurno i bezbrižno i imala dva lepa i laka porođaja. Na žalost, to nije slučaj kod svih. Upoznala sam žene koje u procesu planiranja trudnoće već imaju pakao u glavi, proračunate rizike od mogućnosti ostajanja u drugom stanju, preko nošenja te trudnoće, zdravlja bebe do komplikacija na porođaju. Neko se boji samo porođaja, a neko uloge koja sledi nakon njega.

Takođe poznajem i žene koje toliko sigurne u pozitivan ishod odbijaju svaku vrstu testiranja u trudnoći i verujte, bila sam svedok njihovim pozitvnim ishodima. Sva ta uverenja su sagrađena na tuđim iskustvima i pričama koje smo čuli i u njih poverovali. Na osnovu tuđih istina stvorili smo sopstvena uverenja a od njih i sopstvene istine. Što nas dovodi i do rešenja a to je promeniti negativna uverenja. A ko najbolje i najlakše menja negativna uverenja? Naša drugarica – hipnoterapija.

 

trudnoća

 

Dakle u toku trudnoće pod hipnozom unosimo u podsvest sva ona lepa očekivanja i prijatna iskustava kojima se radujemo. Unosimo na našu vagu u glavi, na onaj pozitivan tas, najlepši mogući scenario svega što nas čeka. Zamišljamo bebu sigurnu u našem stomaku, ušuškanu, bezbednu. Vidimo je radosnu u svom razvoju iz dana u dan. Svoje mučnine opravdamo njenom dobrobiti, jer nas svakako drže dalje od onih stvari koje njoj ne prijaju (kafa, cigarete, suviše masna i začinjena hrana…). Stvaramo sliku i doživljaj malog stvorenja koje je baš nas izabralo za roditelja kako uživa u udobnosti naše utrobe i raduje se novom životu i novim lekcijama koje ga čekaju. Zamišljamo njen izlazak kao radostan momenat našeg fizičkog upoznavanja i nežnog zagrljaja. Pomoću takvih misli stvorenih u glavi dobijamo sigurnost u pozitivan ishod a uvek dobiješ ono u šta si siguran. Hipnoterapija takođe blagotvorno deluje i na bebu u stomaku. Ljudski organizam čini oko 70% vode, zvuk ima veliki uticaj na vodu, a umirujući zvuk glasa hipnoterapeuta tako divno deluje na naš organizam a posebno umirujuće na bebu koja se nalazi u bazenu plodove vode.

Dat nam je dar stvaranja novog života. Kada krenemo tim putem treba zaista da se potrudimo da većinu puta i uživamo, da ne stvorimo od toga ružno iskustvo i traumu i sebi i bebi pa i okolini koja je u to uključena. Pozitivne misli stvaraju lepa osećanja, lepa osećanja nam prave divnu stvarnost. Opusti se i uživaj u svojoj stvarnosti.

 

 

Autor : Mila Gavrilović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *