ko sam ja

Evo baš teškog pitanja! Ili možda mislite da nije vredno kao tema za čitav tekst? Ko bi bolje mogao da me poznaje od mene samog?! – pitate se sada, verovatno, sa ironičnim osmehom. Znate li šta često volim da upitam ljude na stolici preko puta mene?

KO SI TI?

Iiiiiii… sesija može da počne! O čemu se ustvari radi?

Eto upravo o tome da većina nas ne zna da odgovori na ovo pitanje, ili je odgovor potpuna neistina. Zašto? Zato što ili ne poznajemo sebe, zapravo, ili ćemo se potruditi da odgovorom prikrijemo sve što nam smeta i istaknemo ono za šta mi mislimo da je vredno.

Ima ljudi koji vole da pričaju o sebi. O svojim uspesima, željama vrlinama, bla, bla, bla… Jesu li zaista takvi? Ima i onih stidljivih koji će ćutati o sebi, nesigurni da li se svojom pričom uklapaju u okolinu, onih koji će tačno znati šta, na koji način i u kom trenutku treba da kažu kako bi ostavili dobar utisak. Sve ovo jako liči na razgovor za posao do kog vam je jako stalo. Trema, šta reći, šta prećutati, čime se i da li pohvaliti?

A gde ste vi u toj priči? Znate li uopšte ko ste?

 

 

Da bi ste lakše došli do pravog odgovora na ovo veliko pitanje potrebno je samo da budete iskreni. Iskreni prema sebi kako bi ste najbolje upoznali sebe. Ta spoznaja je moćna stvar. Kada jednom upoznate sebe samog, upoznaćete jedan potpuno novi svet kojim ćete vladati. Zavolećete sebe sa svim svojim manama, kojih ste svesni i voljni da ispravite. Nećete glumiti ulogu i uopšte vas neće zanimati da li i koliko vas drugi vole.

Zvuči sjajno!

Ko ste Vi? Imate li mane?
Koje su Vaše navike? Kafa ili čaj?
Šta bi promenili? Volite li začinjenu hranu?
Plačete li dok gledate romantične komedije?
Umete li da kažete NE ili da jako vrisnete od sreće?
Jeste li ljubitelj životinja? Sneg ili sunce, skijanje ili sunčanje?
Šta ćete obući sutra? Zbog čega čitate ovaj tekst?
Ovo nisu test pitanja na koja treba da odgovorite sa DA ili NE i osvojite što vise bodova.

Ovo ste VI!

Ja sam Jelena. Dan započinjem kafom i planiranjem obaveza, a najviše me ljuti kada ih nemam. Usisivač mi je omiljena sprava za ublažavanje stresa i oslobađanje od negativne energije. Moj mačak baš od te sprave ima najveći stres. Ponekad baš volim da se osamim i plačem uz Diznijeve crtane filmove Pepeljuga i Lepotica i zver. Omakne mi se da vrisnem od bola i vičem od besa. Menjala bih pet zimovanja u Alpima za sedam dana na Maldivima. Ponedeljak ignorišem, a nedelju ne volim jer mi je nekako tužna. Zato nedeljom sa drugaricama pijem one dugometražne kafe, koje obično završe čašom vina. Sutra je nedelja! Jupi, kafenisanje! Taman da se pohvalim drugaricama kako sam uspela da napišem još jedan tekst, za koji sigurno znam da će biti zanimljiv onima koji ga budu čitali.

Drago mi je što smo se upoznali!

 

 

Autor : Jelena Torlaković

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *