Nakon otvaranja reiki kanala putem inicijacije, svako može isceljivati i sprovoditi autotretman. Nakon drugog stepena oni koji to žele i osećaju se pozvanim da to rade, mogu raditi tretmane i za druge,
čak i bez fizičkog prisustva i kontakta. Takođe, nakon drugog stepena moguće je raditi i na situacijama koje se odnose na prošlost, sadašnjost i budućnost.
Ali za sada ćemo se zadržati na prvom stepenu i reiki autotretmanu. Ono što reiki izdvaja od drugih tehnika i metoda isceljenja je da nije potrebna neka posebna, ni komplikovana obuka. Svaka osoba može lako to činiti ako to želi, jednostavnim polaganjem ruku na svoje telo. Reiki autotretman na početku služi, možda najpre za energetsko čišćenje i pripremu osobe za drugi stepen.

Reiki je delotvoran i “radi” nezavisno od našeg ubeđenja i verovanja. Ali ono što jeste važno je nastaviti i redovno raditi reiki autotretmane, koje istovremeno prati rad na sopstvenoj duhovnosti. To će doprineti rastu ličnih isceliteljskih sposobnosti. Koncentracija i fokus nisu presudni na samom početku. Vremenom je poželjno uvežbati koncentraciju i ovladati mislima, ali za ljude koji nisu imali prilike da istraže ovu temu važno je reći da se to postepeno uči.

 

 

Reiki autotretman potrebno je u početku raditi zbog što boljeg i lakšeg pročisćenja, svakodnevno. Možete to raditi uz prijatnu meditativnu reiki muziku, u ležećem položaju ( može i u sedećem, ali u početku se preporučuje ležeći položaj ) . Pozicija ruku treba da se menja intuitivno, ali često osoba u početku nema razvijen osećaj za to, da se ne bi opterećivala time, sasvim je u redu da se na par minuta menjaju pozicije ruku.

Postoji i reiki muzika sa zvonom na tri minuta koje označava da se pozicija ruku promeni, i to je u redu raditi dok sama osoba ne dobije osećaj o tome kad i kako da pomera pozicije ruku. Reiki autotretman, osim što je delotvoran za zdravlje, je vrlo prijatan za osobu, i dok plovidba energije traje, a i nakon autotretmana. Energetski uticaj, isceljivanje i regeneracija se istovremeno odvija kako na fizičkom tako i na suptilnim planovima osobe. Reiki może stići do samog uzroka problema. Reiki revitalizuje i podstiče prirodne isceljujuće procese.

Obezbedite vreme samo za sebe, za svoje zdravlje i opuštanje. Brzina života današnjice često donosi stres. Naročito kad dođete u situaciju da nemate nimalo vremena za sebe. Kad stvari koje smatrate svojim obavezama počnu da preuzimaju vaše vreme i mislite da nemate vremena za stvari koje leče i prijaju vašoj duši i vašem telu, to je znak da je više nego pravo vreme da to promenite.

Imati ovakav drevni, a jednostavan način samopomoći je dragocen i nezamenljiv alat koji je dat svima nama kao mogućnost. Danas, možda više nego ikad čovečanstvu su potrebne ovakve tehnike samopomoći i isceljenja.

 

 

Autor : Emilija Mladenović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *