devojka i mladić goli jedno pored drugog

Danas je seks dosta osuđivan, pogrešno tumačen i samim tim neispravno korišćen. Čista seksualna energija je nestabilna i eksplozivna, može nas dovesti do uzvišenih stanja blaženstva i užitka ili nas baciti u najmračnije jame tuge, straha i izopačenosti.

Hajde da to navedemo kao razlog zbog kog religije osuđuju seks, onda nam se vaspitanjem nameće ta kultura da treba da se stidimo svoje seksualnosti i navodi nas na razmišljanje da je seks pogrešan.

Kako nešto tako lepo može biti pogrešno, kada se naš život svodi na traženje drugog živog bića u kome ćemo da uživamo i sa kojim ćemo nesebično da delimo, jer sve je lepše u dvoje. I kako onda seks kao vrhunac te ljubavi nije dobar?

Trenutno boravim u zemlji u kojoj je ženama dozvoljen seks samo u braku. U istoj zemlji prva dva meseca prošle godine bilo je 2100 registrovanih brakova i 1200 razvoda, to je 60%. Ne bih rekla da je samo seks razlog tome, ali njegova suština jeste. Slobodna volja, privlačnost na energetskom nivou, razumevanje na fizičkom nivou. Sve su to preduslovi za „dobar seks”. A šta je to dobar seks?

Hajde prvo da definišemo reč seks. Njeno značenje je „sacred exchange” ili “sveta razmena”. Kada ga ovako zovemo više ne osećamo sram dok pričamo i čitamo na ovu temu. Nema više griže savesti jer sigurno bi i Bog odobrio ovako nešto. Zapravo nam je dato to zadovoljstvo kao vrhunac uživanja, iz koga smo i sami nastali. I zato ne treba da nam je neugodno kada imamo potrebu sa nekim da razmenimo energiju već treba da budemo zahvalni na toj sposobnosti koja je izvor života. Najbolji seks se događa onda kada je par preplavljen talasom pozitivnih fizičkih senzacija, koje čine da se intenzivno dobro osećaju što su zajedno, što su spojeni.

U nadi da će ljubav biti večna moramo promeniti usađene izobličene ideje o seksu. Trebamo se otvoriti, predati i uživati u njemu. Kroz seks Bog vam se obraća i vi ste voljeni. To je najviša energija koju dva bića mogu da stvore putem fizičkog spajanja, dve duše postaju jedna i stvara se novi život. To je razlog našeg postojanja, eliksir mladosti, alhemija života i najbolje ovozemaljsko iskustvo jer nas vodi do božanskog čak i onda kada nismo svesni.

Da bi više uživali potrebno je da postanemo svesni, da svedočimo tome što nam se dešava. Dozvoliti svakom dodiru da probudi novu želju koju trenutno pretvaramo u momenat. Kontakt pogledom, jer oči su ogledalo duše, a seks je ples duše, Soul Energy eXchange.

 

 

Autor : Sonja Jović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *