kamen ametist

Šta očekivati u toku i nakon reiki inicijacije?

Hajde za početak da pokušamo da objasnimo pojam  inicijacije u reiki energiju.

Reiki inicijacija je moćan, za neke misteriozni proces koji može sprovesti samo i isključivo reiki majstor učitelj i potreban je svakom ko želi da bude reiki praktičar.

Na japanskom ovo usklađivanje zove se „Reiju“ što znači duhovni, spiritualni blagoslov. Dobijamo blagoslov za naš duhovni put kojim krećemo. Put samopoštovanja, kraj starog i početak novog puta, načina života i postojanja.

Reiki usklađivanje (inicijacija) stimuliše fizička, emocionalna, duhovna i energetska tela na način da podstiče zdravlje i lični rast na svim nivoima postojanja. Takođe poboljšava i podržava osećaj za sve što je dobrobit duše.

Otvaranjem kanala za isceljivanje, osoba se usklađuje i povezuje sa energijama reikija.

 

 

Tokom reiki usklađivanja, sama iskustva mogu biti sasvim različita. Osoba može zaista osetiti sam protok energije, videti boje (često ljubičastu, blještavo belu ili zlatnu boju, kao i prelivanje spektra raznih boja) kao da ste u najfinijim oblacima koji vas nežno miluju. Može doći do pojave vizija, anđeoskih zvona, kao i osećaja toplote, prijatnog peckanja itd. Lista ličnih doživljaja može ići ovako u nedogled.

Takođe, način izvođenja same reiki inicijacije se razlikuje od učitelja do učitelja, od škole do škole, pri čemu su samo osnovni koraci isti.

Sama reiki inicijacija daje pozitivan pomak i dobrobit, ali nije dovoljna sama po sebi. Osim što se povezujemo sa reiki energijom i sa isceljujućim silama univerzuma, potrebno je da shvatimo i prirodu našeg odnosa prema univerzumu koji nas održava i podržava. Reiki je oduvek bila disciplina ličnog duhovnog razvoja. Reiki obuka i praksa su potrebne i može se reći, neophodne za dalji put i razvoj uspešnog reiki praktičara i terapeuta.

 

 

Ljudi sa dugogodišnjim zdravstvenim ili nekim drugim  problemima, reiki će privući u potrazi za lekom. Potrebno je napraviti razliku između leka i isceljenja. Vrlo je verovatno da će samo podešavanje već pokrenuti ovaj proces. Slično prolećnom raspremanju i čišćenju, sve unutra će se pripremiti, preokrenuti za novu „instalaciju“. Pripremiće vas za isceljenje na svim nivoima. „Lek“ će stići, između ostalog, i u zavisnosti od spremnosti i otvorenosti da se očiste negativni slojevi i obrasci koji su se nakupili tokom godina i doveli do bolesti i određenih tegoba kod osobe.

Na kraju ovog teksta želim da napomenem, da nema razloga plašiti se procesa „čišćenja“ zbog reiki usklađivanja. Iskusićemo samo ono što je ispravno za nas i ono što je dobro za našu najvišu svrhu.

Ako ste već rešeni da uradite nešto za svoje dobro, nastavite u tom pravcu. Radite ono što prija vašoj duši i vašem fizičkom telu. Izađite u šetnju, pijte više vode, svakodnevno uradite reiki autotretman (sad imate „alat“ u svojim rukama), meditirajte, učite da slušate svoje telo i svoje srce. Praktikovanje i održavanje veze sa reiki energijama samo može pomoći vaš put isceljenja.

Reiki inicijacija je inicijacija koja menja život, u skladu sa ličnim kapacitetima osobe i potrebama njene duše.

 

 

Autor : Emilija Mladenović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *