Svi smo mi u duši borci. Doduše, borimo se na različitim frontovima i sa različitim oružjem, ali nam je jedno zajedničko, mač ne spuštamo dok bitka ne utihne. Sam početak ove 2019. godine nam donosi borbu i akciju. Zašto ovo zborim? Na razmišljanje o samoj definiciji borbe me je naveo gospodin Mars koji je prvog januara ušao u znak Ovna.

On se sada nalazi u svom sedištu. On je sada jak, moćan, čujan, brz, vatren i to je sve dodatno još naglašeno jer se jadničak nekako izvukao iz vodene Ribe, gde se borio sa talasima koji su gasili svu vatru koja ga okružuje. Vreme je da probudite lidera u sebi i da kažete sebi: „JA TO MOGU!“. Dok bude boravio u svom omiljenom znaku, uticaće veoma burno na sve nas. Pokretaće nas, biće veoma nestrpljiv i samim tim postoji mogućnost da vas uvuče u sitaciju gde ćete vežbati svoje strpljenje i toleranciju jer je Mars u Ovnu ne poznaje.

Njegova najslabija tačka je ta što nema vremena ni za šta, tačnije on misli da nema vremena ni za šta i samim tim ume sebi vrlo lepo, lako i dramski da uništi nešto što podsvesno mnogo želi. Ukoliko je vezan za petu i sedmu kuću, onda su to ljubavni izazovi na tapeti. Vrlo često nema „vremena“ da pusti da se neke stvari dešavaju same od sebe i bude i previše navalentan i vatren i tako ume sebi ili da odgodi željeni cilj ili da ga potpuno uništi. Zbog svog nestrpljenja ume da bude vraćen na sam početak, što ga dodatno ljuti. Vreme je nešto sa čim se on stalno bori, što je sasvim i očekivano pošto u znaku Ovna je Saturn u padu, a sam Saturn predstavlja vreme.

Ukoliko je pak sam znak Ovna vezan za finansije i posao, onda samo povucite ručnu. Ništa nemojte raditi besni i razdragani, ali apsolutno ništa. Prvo udahnite par puta i onda prođite sve ispočetka. Dok Mars bude putovao kroz Ovna, budite aktivni, budite smeli, ali nemojte besneti, dramiti i igrati razdragano na prvu loptu. Osobe sa nekom planetom u znaku Ovna će osetiti dodatno na nekom polju nervozu.

 

 

Nervoza ume da se javi ili u grudima ili u glavi. Ukoliko osećate bilo kakav pritisak ili osetite tako jak nalet energije da ne znate prosto šta biste sa samima sobom, poslušajte moj savet i patike na noge, kapa na glavu i pravac džoganjac. Na taj ćete se način najbolje osloboditi viška energije i pustićete da energija teče baš u onom smeru koji vi želite i na način na koji želite.

Ukoliko ovu vrstu nervoze osetite u komunikaciji, što može da se desi ako imate Merkura u Ovnu, recimo u natalu, onda kad osetite da Vas neko zaista mnogo nervira i da imate potrebu da ga smoždite rečima, stanite samo na časak, udahnite duboko par puta i pokušajte da osvestite da nije toliko ta osoba „kriva“, već da celokupna energija koja je u vama i oko vas,  izvlači neki kvadrat iz vaše natalne karte i da vi prosto kao ona mapet lutka reagujete na to i radite po tom nahođenju. NE DAJTE SE UVUĆI  u to vrzino kolo, već budite mudri i spasite sebe bespotrene drame i uzaludnog trošenja energije na raspravu koja neće odsveti nikuda.

Da Vam iskreno kažem, kao žena sa Marsom u Ovnu i to uklještenom, sve ovo uopšte nije lako. Nekad Mars utiče na nas da budemo toliko besni da prosto ne znamo šta bismo, ili da sa tolikom energijom rečima pobijemo sve oko sebe, ili da nas partner iznervira nekom glupošću i da se mi istresemo bez bilo koje potrebe. Ko ovlada strpljenjem i svesnošću, od gospodina Marsa dobiće samo ono najbolje. Lično na ovome radim već duži vremenki period i mogu Vam reći da se ozbiljni pomaci vide. Sam znak Ovna i Marsa i Ovna je divna kombinacija koja Vas pretvara u lidera, u osobu spremnu na sve, osobu koja može sve, osobu koja pokreće i ona najsnenije i to je zaista za veliko poštovanje. Iz svakog aspekta i svake planete se može izvući i živeti najbolje. Sve je do nas samih i do toga kako se mi postavimo.

Dakle, lekcija za ovaj divni januar jeste STRPLJENJE.

Strpljenjem, radom, upornošću i razumevanjem možemo svet da pomerimo, a da budemo iskreni to baš i nije za bacanje.

 

 

Autor: Maja Pešić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

One Reply to “Strpljenje, ideal za kojim traga Mars u Ovnu”

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *