ljubav blizanaca

Kada sretnemo blizanačku dušu sve deluje tako čarobno, osećamo  kao da smo na  medenom mesecu sa tom osobom. Sam početak ovog odnosa može da izgleda kao najromantičnija ljubavna bajka koja vam se ikada desila. Nakon brzog prepoznavanja, uvek sledi i brzo upoznavanje koje je direktno. Osobe lako  stupaju u komunikaciju i nakon toga sve se dešava izuzetno brzo i intenzivno. Odjednom možete da se nađete u najlepšoj ljubavnoj priči. I zaista je ta priča na početku bajkovita, ta ljubav koju blizanačke duše osećaju jedna prema drugoj je ogromna i nema kalkulacija, oni jednostavno bivaju primorani nekom unutrašnjom silom da iskazuju tu ljubav u svakom trenutku.

Ali, da li je svrha blizanačkog odnosa zaista samo romansa ili i isceljenje prvobitne boli? Ova prvobitna bol  je nastala u momentu kada se jedna duša podelila na dva dela i zatim je svaki deo nastavio sam da putuje kroz mnoge živote, ali sa dubokim unutrašnjim osećajem da postoji taj drugi deo za kojim obe strane tragaju. U podsvesti svake je ostalo sećanje na taj momenat kada su bili JEDNO i zatim na momenat kada su se razdvojili. To sećanje isplivava u svesni deo uma čim se blizanačke duše prvi put ugledaju, gotovo kod svih se javlja misao  ,,ON je taj” ili  ,,ONA je ta’’ ili ,,ON/ONA postoji’’.

Ova prvobitna bol  koju smo osećali ko zna koliko života unazad, a da nismo ni bili svesni zašto je osećamo može da nestane jedino u prisustvu blizanačke duše. Naša duša je  konačno u miru, oseća da se vratila kući i oseća da je ponovo JEDNO. Ovde bih volela da dodam da smo mi svakako kao individue kompletni i celoviti i da ništa spolja ne može da nas učini potpunima, međutim kod blizanačkih duša uvek postoji taj osećaj da nešto nedostaje. To je upravo drugi deo naše duše odnosno naš blizanac, i ništa drugo ne može da popuni tu prazninu osim našeg savršenog drugog dela.

Iz tog razloga ovaj odnos nije samo romantična bajka, već i isceljivanje obe strane. Svaka osoba ima zadatak da isceli sebe i svoju bol, da osvesti sve strahove i programe koji su možda vekovima bili prisutni, da odbaci svoj ego, da duboko zaroni u sebe  i da transformiše sve što nije ljubav. Ovo zahteva veliku svesnost, snagu i odlučnost da istrajete u ovom procesu uprkos osećaju težine i patnje. Suočiti se sa sobom nije uvek lako i prijatno, zato mnogima postane lakše da jednostavno napuste ovaj odnos bez obzira na jačinu ljubavi koja postoji.

 

 

Međutim, u tim trenucima  fizičke razdvojenosti dolazi do najvećeg isceljenja. Mnogi od vas su me pitali ,,Kako je moguće da toliko volim tu osobu, a da smo razdvojeni, da li onda moja blizanačka duša uopšte mene voli, da li je to ljubav?”. Molim vas da ne shvatate ništa lično u ovom odnosu i da uvažite proces kroz koji prolazi vaša blizanačka duša. Do razdvojenosti ne dolazi zato što vas ne voli ili ne želi, već zbog straha koji zna da preplavi celo biće. Mnogi blizanci su rekli jedni drugima  ,,Ja se tebe plašim!’’.

Kada je meni moj blizanac to rekao, ja sam mislila ,,ali zašto me se plaši, pa ja ga toliko volim”,  čak sam ga i pitala, a odgovor je bio ,,ne znam, jednostavno te se plašim’’. A onda sam shvatila da se i ja njega isto tako plašim, samo sam u tom trenutku bila malo svesnija tog odnosa pa taj strah nije bio toliko intenzivan. Zašto se blizanci plaše jedni drugih, a toliko se vole? Zato što smo ista energija i svaki put kada se desi susret između blizanačkih duša ta ista energija se  intenzivira. Zamislite to kao sudar dve komete na nebu, desi se eksplozija i ogromna količina svetlosti i energije biva oslobođena. Ova energija zatim osvetli sve što smo vekovima nosili u sebi i što smo nasleđivali od naših predaka, a to za naš ego može biti zastrašujuće.

Sad kada imate ovo u svesti  faze fizičke razdvojenosti iskoristite za rad na sebi, a ne za jurenje i poteru za svojom blizanačkom dušom.  Ona će se vratiti u savršenom trenutku, ali do tada svako mora da odradi svoj deo posla. Priznajem nije lako, ali je moguće. Samo je potrebna svesnost i duboko razumevanje ovog odnosa, a zatim hrabrost da se suočimo sa sopstvenim strahovima i traumama. U nastavku teksta ću podeliti sa vama šta je to na čemu sam  radila u ovoj fazi.  Šta je potrebno da svi koji imamo ovaj odnos odbacimo odnosno čega treba da se oslobodimo, jer ovaj odnos to zahteva od nas i šta je meni najviše pomoglo u tome.

 

Pre nego što krenem sa tim želim još jednom da naglasim da ništa nije izazovnije od susreta sa svojim ,,ogledalom’’, kada to kažem mislim na to da ćete u ovoj osobi videti njene najbolje osobine, ali i one najgore koje su zapravo isto tako vaše. Kada se to desi ovaj odnos neće biti samo romantična bajka s početka priče već će više ličiti na ,,isterivanje đavola iz vas’’ i dok prihvatate sve te  dobre i loše  aspekte sebe, prihvatajući tu osobu istovremeno ovaj odnos može opet da postane ugodniji.  A sada da pređemo na stvari koje treba da iscelimo i odbacimo, a to su:

1. Sumnje i strahovi

Snažna energetska konekcija, može biti zastrašujuća i bežanje iz ovog odnosa je instinktivni odgovor koji zatim blizanački par dovodi u sumnju da li je ta ljubav uopšte prava. Sve te sumnje bude i razne vrste strahova, a neki od njih su: strah od napuštanja, strah od odbacivanja, strah da ćemo izgubiti tu osobu, strah od greške, strah da ćemo je nekim postupkom još više odgurnuti od nas… strahova je bezbroj i svi se projektuju i na našu blizanačku dušu. I zbog toga jedno, a nekada i oboje beže, naročito ukoliko obe strane nisu osvešćene. Najvažnija stvar koju možemo da učinimo za sebe i svoju blizanačku dušu jeste da se oslobodimo svojih strahova, kao i da sprovodimo redovnu emocionalnu detoksikacju, odnosno da se oslobađamo svih negativnih emocija umesto da ih potiskujemo.

2. Očekivanja

Od kada dođemo na ovaj svet od nas se nešto očekuje, a zatim i mi sami kada postanemo dovoljno svesni počinjemo da očekujemo od drugih mnoge stvari. Očekivanja su nešto što narušava svaki odnos, od drugih očekujemo da nam daju ono što mi nismo sposobni sami sebi da damo. Očekujemo da nas neko voli, da prizna našu vrednost, da nam poklanja pažnju, poklone itd. Lista je dugačka. Potrebno je shvatiti da niko nije dužan da ispunjava naša očekivanja i potrebe jer je to začarani krug u kome ćemo uvek biti nezadovoljni. Niko ne može da učini za nas ono što mi možemo sami za sebe.  Ovo posebno može da bude tačka spoticanja u blizanačkom odnosu. Očekujemo da ovaj odnos izgleda kao svi drugi, očekujemo da nam se uzvrati ta ljubav na isti način, očekujemo da ta osoba igra po našim pravilima kako smo i do sada navikli, očekujemo određeni ishod itd. Najveći trik je u tome što nas upravo blizanački odnos tera da napustimo sva ta očekivanja i da samo volimo bez obzira na ishod.

 

3. Osuđivanje

Osuđivanje je jedno od najvećih iskušenja ljudskog roda, volimo da sudimo svima i svemu, volimo da mislimo kako smo mi savršeni i da je uvek u drugima problem. Istina je da je sve uvek u nama. Sve polazi od nas i naše percepcije. Dve osobe istu situaciju vide potpuno drugim očima, što znači da je percepcija sve i kada to shvatimo onda nema mesta suđenju ili osuđivanju. Svako vidi kroz svoje filtere. Svaki put kada primetite da osuđujete nekoga ili nešto, zaustavite se i zatim zamislite da istu tu osobu ili situaciju vidite prvi put u životu i vidite je očima ljubavi. To je jedan od načina kako da prestanete sa tim destruktivnim obrascem osuđivanja. U blizanačkom odnosu smo naročito u iskušenju da uperimo prst u drugu osobu i proglasimo drugu osobu krivom, lošom itd. Međutim, blizanci samo reflektuju energiju koju mi projektujemo na njih. Jednostavnim preuzimanjem svesti i saosećanjem možemo da pošaljemo mnogo harmoničnije vibracije koje ublažuju sve rane, strahove i probleme nastale osuđivanjem.

4. Granice

U svim odnosima, a naročito intenzivnim kakav je blizanački imamo potrebu da kontrolišemo odnos, a naročito tu osobu tako što ćemo joj  postaviti neke uslove, granice, ograničenja. Ova naša  potreba na kraju više može da se završi sa razočarenjem nego sa uspehom i zadovoljstvom. S obzirom da  nemamo moć nad drugom osobom i njenim postupcima i s obzirom da ta osoba ima slobodnu volju i pravo na svoj put koji u nekom trenutku ne mora da se poklapa sa našim putem. I to je ok. Sve dok postoji duboko razumevanje ovog odnosa ne možemo da padamo u takva iskušenja da namećemo svoju volju drugome.

 

Oslobađanje od svega što sam navela može da doprinese boljem odnosu i ponovnom spajanju sa blizanačkom dušom, ali  i ne mora. Ponovno spajanje se svakako  neće desiti na način na koji to očekujemo, več na način i u trenutku koji je najbolji za obe strane. Svakako možemo izbeći i rešiti mnoge nepotrebne konflikte tako što ćemo se osloboditi svega što sam navela u ovom tekstu. Otpuštajući strahove, negativne emocije, uverenja, sumnje, granice, očekivanja i prosudbe dopuštamo sebi da živimo u sadašnjem trenutku koji je uvek svež i nov. Na taj način  podižemo svoju vibraciju i sposobnost da iz ovog odnosa dobijemo sve ono što je za naše najviše dobro i za najviše dobro naše blizanačke duše.

 

 

I za kraj ovog teksta ono što je meni najviše pomoglo u oslobađanju od svih ovih stvari jeste primena različitih vrsta psiholoških tehnika, neke od njih su Tehnika Emocionalne Slobode EFT (zahvaljujući EFT-u  mogu na brz i jednostavan način da se rešim negativnih emocija, strahova, osećaja anksioznosti koji često prati ovaj odnos, čak i fizičkih senzacija i raznih vrsta telesnih bolova koje sam neretko osećala usled razdvojenosti sa mojim blizancem), zatim Reprogramiranje životne matrice – Matrix Reimprinting (sa ovom tehnikom sam uspela da se oslobodim  negativnih prošlih sećanja koje sam imala u ovom odnosu kao i u životu generalno, da se oslobodim negativnih uverenja iz svoje podsvesti koja su se formirala još u ranom detinjstvu i zatim da kreiram nova, pozitivna uverenja i rešenja), zatim Reiki metoda (Reiki je univerzalna isceljujuća energija koja je mene i čitav moj organizam, kao i moje čakre vraćala u stanje savršenog balansa, delovala umirujuće i punila me dodatnom energijom, naročito u fazama velike iscrpljenosti), meditacije (odlične za balansiranje muške i ženske energije, čišćenje predačkih linija i povezivanje sa blizanačkom dušom).

Ovo su samo neke od stvari koje sam primenjivala i koje su mi na ovom putu isceljenja bile od velike pomoći. Verujem da ova ljubav zaista jeste najlepša bajka koja može da nam se desi, ali isto tako je i put najdubljeg isceljenja. Prigrlite sve kroz šta prolazite kao najveći blagoslov u svom život. Da nemate snagu da kroz sve to prođete ne biste ni dobili takvo iskustvo. I bar jednom u toku dana zahvalite se Bogu, Univerzumu kao i svojoj blizanačkoj duši na svemu što ste dobili, jer zaista ste privilegovani.

 

 

Autor : Sanja Ivanović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *