bela glava statua

To što može naša glava – naš UM,  ne može ni jedan drugi dio tijela. Kada si u unutrašnjosti glave prazan i  neispunjen, a pri tom i umno ograničen ,,jednoumac”, ne možeš puno ni očekivati, ni pružiti, ni dobiti kako od samog sebe tako i od drugih. Um je u svemu, svim životnim segmentima. Kako hraniš svoju unutrašnjost, takva će biti i spoljašnjost, i na tebi i oko tebe.

Kada ti se u životu ukaže prilika uzmi je, zgrabi je, ne ispuštaj je. Mnogi od nas i nemaju priliku jer strah u glavi, umna slabost, od neuspjeha zaustavlja nas i od samog pokušaja. Zato se potrudi da od svog života ,,TI” napraviš avanturu, pokušaj, ne razmišljaj o ishodu, samo se PREPUSTITI. U životu ne postoji savršenstvo i ne mora da postoji, vodi se voljom, željom, ličnim zadovoljstvom, prepusti se snazi UMA. U svom ostvarenju ćeš čuti druge kako te navodno upozoravaju, uče, što i kako treba da uradiš. Čućeš: ,,Nećeš moći to”, ,,Ne može to tako”, ,,Ne smiješ to”, ,,Neće ti se to isplatiti”, ,,Šta će reći ljudi”…

Ja samo kažem, kako mi je s godinama oslabio sluh pa sve slabije čujem. Ali me vid još uvijek dobro služi pa mogu dobro ocijeniti koga vrijedi barem saslušati ako već ne i poslušati.

 

 

Čak i kad si povrijeđen, razočaran, tvoja ranjivost može da ti da toliku količinu snage za koju nisi znao ni da je posjeduješ. Snagu koja je bila ušuškana u neki ćošak tvoga bića, začaurena. Snagu koja je samo čekala kada će ti biti potrebna da iskoči iz te čaure da te zaštiti, da ti da vjetar u leđa i pokaže ti pravi put. Ostalo je na tebi.

Tada pokazuješ svoje pravo lice, svoje pravo osjećanje… U iskušenju si, ili se ipak uspiješ kontrolisati, nađeš sopstveni balans i opet pomisliš snaga mi i na ovaj način pomaže,  ali ovaj put ,, SNAGA UMA“.

 

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, više od naše Milice i temi roditeljstva možete naći ovde.

 

 

Autor : Milica Perović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *