dve osobe sa ispruzenim nogama u prirodi uzivaju

Naš svet je ogroman, živ organizam koji ume da diše. To disanje, to pokretanje energije, ta životna snaga i jesu ono što stvara život. Ljudi,  kao i sva druga bića, su malene kopije velikog živog organizma – našeg sveta, čiji smo mi sastavni delić. Mi smo izgrađeni po ugledu na njegov lik: on živi, postoji samo onda kada diše, tj. kada se u njemu dešava pokretanje životne sile – mi živimo samo onda kada dišemo.

Kako je tužno što su se ljudi odvikli da se dive kako je čudesno napravljen naš organizam! Dat nam je na raspolaganje fenomenalan mehanizam po svom savršenstvu, po svojoj inteligenciji – naše telo. Naš organizam je čudo nad čudima. Tim darom, dato nam je sve što je neophodno za normalan, zdrav život. Otvorite se prema čudu svog organizma, oduševljavajte se njim. Pogledajte kako je neverovatno precizno, do najmanjih sitnica, sazdan sistem našeg disanja. Sa divljenjem i poštovanjem zavirite u naš čudesan, maģičan dah i to će biti prva stepenica ka vašem isceljenju.

Na prvi pogled, sve je tako prosto – dva plućna krila i dva disajna puta. Ali,  koliko u tom savršenstvu i preciznosti nema ničeg suvišnog , već samo sve što je neophodno za zdravo disanje!

 

 

Prekrasni mehanizam disanja je dar prirode ljudima, ali čovek je unakazio svoju prirodu i odvikao se da diše pravilno. Čovek je usled stresa, napetosti današnjeg života, zagađenosti u gradovima iskvario svoj dah. Pravilno disati – znači disati tako da se pluća potpuno ispune vazduhom, da organizam dobije maksimalnu neophodnu količinu kiseonika i da tkivo i svaka ćelija potpuno usvoji kiseonik. Upravo tako dišu novorođenčad. Takvo disanje je isplanirala za nas priroda.

Ukoliko želimo da budemo zdravi i srećni, ukoliko želimo da život predstavlja radost, mi moramo naše disanje da iz prostog i beskorisnog uvlačenja vazduha promenimo u proticanje energije.

 

 

Da bi naučili pravilno da dišemo, moramo da uzmemo proces disanja pod svoju kontrolu. Naučivši da kontrolišemo disanje mi u svoje ruke preuzimamo kontrolu nad životnom energijom svog organizma – što znači nad svojim zdravljem. Imajući kontrolu nad svojim duševnim stanjem, mi kontrolišemo sebe – svoje raspoloženje, emocije, više ga ne ukroćujemo pomoću tableta i medicinskih procedura. Zahvaljujući kontroli daha, dobijamo ogromnu snagu.

Upravo u takvim oblastima gde ne teče energija, gde se stvaraju zastoji, naseljeni su svi mogući mikroorganizmi. Tako može da se pojavi upala pluća, tuberkuloza.  A najvažnije – ne dobijajući dovoljno kiseonika, tj. energije, pluća ne mogu da ga u neophodnoj količini šalju u ostale organe i tkiva. Prilikom disanja, kiseonik ne ostaje u plućima – on se usmerava i prostire po celom telu, obezbeđujući tok životne energije po telu. Magičan dah krv obogaćuje kiseonikom još u plućima.

 

Pravilan dah je čista priroda. Isceljujuća energija je unutar nas – moćna prirodna sila u organizmu, samo je treba osvestiti!

 

 

Autor : Tanja Tadić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

One Reply to “Naš čudesan, magičan dah”

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *