mlade zene vezbaju jogu u parovima u prirodi

Za zdravlje i sreću potrebna je istinska opuštenost. Praktikujete jogu i poštujete njene principe, a stres je i dalje prisutan. Ima li načina da se potpuno oslobodimo tog grča i sveprisutne napetosti? Možemo li da eliminišemo nagomilane tenzije,  hronični umor, da se dublje povežemo sa samim sobom?

Moj predlog  je joga u prirodi.

Pohađamo časove joge u zatvorenom studiju kad god je to moguće,  balansiramo između života koji živimo i stanja kome težimo. Odlazak u prirodu obnavlja energiju koja nas uravnotežuje, a prepuštajući se prirodi povećavamo svoju prilagodljivost i otvorenost za promene koje  nas vode ka boljem zdravlju.

Priroda sama po sebi inspiriše, dovoljno je naći usamljeno mesto, sesti u Sukhasanu, položaj prekrštenih nogu i započeti sa disanjem, osnovnim konceptom našeg postojanja kome ne pridajemo dovoljno važnosti. Dišite onom tehnikom  koju ste savladali na času joge. Ako ste početnik dišite spontano, bez  naprezanja. Sa svakim udahom u sebi  izgovarajte  udah, a sa svakim izdahom u sebi  izgovarate  izdah, udah i izdah, udah… Udahnite životnu energiju. U jogi je nazivamo Prana. To je snaga prirode, ono što pokreće Univerzum, suština života.  . Što je bolji kvalitet vazduha, bolje smo hranjeni i emocionalno uravnoteženiji.

 

 

Razmislite, da li možete da koristite svoju percepciju da biste uživali u planini? Jednostavno je, stanite, zauzmite položaj Tadasane, i budite planina. Neka vam planinski zraci sunca greju lice, a vetar mrsi kosu. Podignite ruke visoko iznad glave, zategnite noge, izvucite kičmeni stub, osnažite telo produbljenim udahom i produženim izdahom. Sa svakim udahom lagano podignite ruke visoko iznad glave, sporo izdišući spustite ruke pored tela. Disanje je najmoćnije oruđe u trenutku kada izvodimo bilo kakav pokret. Dah je nevidljiva „šarka“  između tela i uma, između prirode i čoveka. Joga  na  otvorenom nas integriše sa okolinom i budi u nama našu pravu prirodu. Pročišćava emocije,  rešava nas stresa, oslobađa  umora, definiše  želje.

Priroda  je najjači saveznik i zato naštelujte  svoj Um na pozitivnu frekvenciju, udahnite – izdahnite, istegnite se – savijte se – uvrnite se, pulsirajte   zajedno  prirodom.

 

 

Autor : Jovanka Lola Trajković

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *