devojka u ljuljasci gleda u planine i jezero

Pošto je ovo sajt koji se bavi jogom, a samim tim i životnom filozofijom odličan je trenutak da pišem o Jupiteru koji ulazi u Strelca 8. novembra i u ovom znaku će biti sve do 3. decembra 2019. U narednih godinu dana pravo je vreme da radite na sebi i na duhovnom i na telesnom planu. Jupiter je planeta širenja ili ekspanije i zato ga iskoristite na najbolji način. Joga je drevna metoda samorazvoja koja podrazumeva upotrebu različitih tehnika. Reč joga potiče od sanskritske reči yuj ili yuk, što znači ujediniti. Sam cilj joge predstavlja jedinstvo tela, srca, uma, odnosno balans fizičke energije, misli i osećanja. Zbog svega navedenog hoću da vam skrenem pažnju da je moguće promeniti sebe i uspostaviti harmoniju tela i duha. Nijedan put nije lak, ali da bi rezultati bili vidljivi od nečega moramo krenuti. Menjaćemo pogled na život, bićemo optimističniji, srećniji i željni akcije.

 

 

Jupiter vlada vežbanjem, nogama, tenisom, sportovima gde su noge u prvom planu. Joga i meditacija su isto znanja koja možemo sticati tokom ovih godinu dana. Meditacijom skidamo sve slojeve duše, spoznaćemo sebe i napredovaćemo na duhovnom nivou. Jogom ćemo ojačati telo, ali ćemo ujedno uspostaviti balans naše ličnosti. Zakoračite slobodno na ovo putovanje spoznaje, ekspanzije i napretka. Čuda su sada moguća! Ono što vi morate uraditi jeste da poverujete, morate pobeći od pesimizma i pokrenuti sebe. Krenite na putovanje rada na sebi i tada očekujte rezultate. Uspeh i razultati će stići, ali uz osmeh i samo ako verujete. Morate promeniti navike i uverenja.

 

 

Jupiter u Strelcu vratiće optimizam i mudrost na velika vrata. Na našim stolovima će se naći enciklopedije i knjige iz kojih možemo naučiti dosta toga o životu, sreći i avanturi.  Najviše ćemo čitati knjige koje govore o modernoj psihologiji i filozofiji. Tražićemo odgovore između redova. Ovo su sve knjige tvrdog poveza i velikog obima. Ovo su atlasi, globusi, sve geografske karte na kojima su ucrtane granice. Kada krenete na put poželećete da kupite vodič o gradu koji posećujete. Poželećete da saznate što više o kulturi, istoriji i tradiciji naroda i države koju obilazite. Želja za putovanjem i avanturom raste, zbog toga ćemo često prelaziti granicu. Obilazićemo svetske metropole, ali nećemo se samo provoditi već ćemo skupljati znanja iz muzeja i ostalih znamenitosti.

Grčki antički filozof Sokrat rekao je: ,,Znam da ništa ne znam.” Pokušaćemo da spoznamo životnu filozofiju i mudrost ovog sveta, ali ujedno ćemo saznati da smo sve dalji od saznanja. Bogatstvo duše raste svakom pročitanom knjigom.

Promenićemo pogled na život. Verovaćemo u bolju i lepšu budućnost.
Naravno da će sve čari i radosti prvenstveno osetiti Strelčevi i svi oni koji imaju podznak ili Mesec u ovom znaku. Zatim Lavovi i Ovnovi, kao vatreni znaci. Ali i svi oni koji imaju Sunce, Mesec i podznak u vazdušnim znacima (Blizanac, Vaga i Vodolija).

 

 

Svakako polje promena i novih saznanja je ono polje u našem natalu kojem vlada znak Strelca. Tako da ćemo svi doživeti proširenje, ali i učenje. Skupljaćemo i potrebna i nepotrebna znanja. Prihvatićemo nove spoznaje. Ukoliko dozvolite moćićete da menjate saznanja koja vam ne služe.
Postavićemo pitanje sebi i tražiti odgovor gde je smisao našeg života. Potražićemo motivaciju i želju za pozitivnim stavom i razmišljanjem.

Kada kažem putovanje, ne mislim samo na spakovane kofere, na kartu za bus ili avion, možete putovati svaki dan dok obavljate svakodnevne obaveze. Ali samo ako ste spremni, samo ako odlučite da menjate kod sebe sve što vas sputava i što vas usporava. Samo tako ćete osetiti čari ekspanzije.

U decembru 2014. Saturn je ušao u znak Strelca i sve do decembra 2017. bio je u ovom znaku. U tom periodu smo dobili lekcije odrastanja, izazovi su bili ispred nas da nam samo pokažu da i pored teških situacija vera je tu da pomogne. Mogli smo naučiti da se protiv teških situacija možemo boriti optimizmom. Pozitivna energija uvek pomaže, ona nam je saveznik na svakom stajalištu našeg putovanja kroz život. Upravo je sada trenutak da uberemo plodove našeg rada jer sada je Jupiter u Strelcu. Zašto sam sada pomenula Saturna i period njegovog tranzita kroz ovaj znak? Da vam dočaram razliku, a i da sami možete da zaključite gde vam sada sledi nagrada ukoliko ste sve lekcije savladali. U rimskoj mitologiji Jupiter je svrgnuo svog oca Saturna i postao kralj. Zbog toga u astrologiji ove dve planete igraju važnu ulogu.

Na kraju mala napomena – ne znači da sa ovakvom pozicijom planete prosperiteta, blagostanja i sreće ne treba ništa da radite. Ne očekujte mnogo ako samo budete sedeli i čekali. Potrebno je pokrenuti se, ustati iz kreveta i probuditi se iz sna da bi realnost promenili.

 

 

Autor : Sandra Ristić

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

One Reply to “Jupiter u Strelcu – filozofija i radost života!”

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *