Pre nego počnem pisati šta je to power yoga i šta vam ona daje, želim da vam kažem da je pre svega sama joga praksa jedno veoma lepo iskustvo. Probajte bez predrasuda da vidite da li vam odgovara takav način vežbanja. Moj motiv za pisanje ovog članka jeste da navedem svakog od vas ko čita ovaj članak makar da proba jedan čas joge, a verujem da ko proba taj i ostane, jer ono što vam daje joga jeste jedan neverovatan osećaj nakon vežbanja, osećaj opuštenosti i mira.

Šta je power yoga?

Power yoga je jedan od stilova joge koja je blisko povezana s klasičnim stilom aštanga joge. Vežbe su bazirane na vinjasa praksi koja je ušla u uobičajenu upotrebu u mnoge teretane i fitnes studije. Jedna od najčešćih vinjasa jesu pozdravi Suncu.

 

power yoga, vežbanje

 

Dobrobiti power joge

Power yoga kao jedna od popularnijih stilova joge preporučuje se za gubitak težine, smanjuje nivo holesterola i krvni pritisak, povećava fleksibilnost i snagu, povećava kardiovaskularnu cirkulaciju. Uključuje neprekidna kretanja iz jednog položaja u drugi, pokreti su fizički zahtevni i brzi. Power yoga je izazovnija jer uključuje i pozicije sa većim intenzitetom koji su osmišljeni da ojačaju celo telo i takođe radi na razvijanju mentalne snage i volje.

Savet: Pošto se pokreti kreću brzo, potrebno je imati prethodno iskustvo sa jogom. Ali naravno nije neophodno. Ono što je veoma bitno jeste da slušate svoje telo, jer vas ono upozorava do kojih granica možete da idete sa određenim položajima.

Ko može da vežba power jogu?

Aktivni sportisti i atletičari, kao i ljudi koji žele da izgube telesnu težinu.

Koliko često vežbati power jogu?

Power jogu možete vežbati onoliko puta nedeljno koliko vi mislite da vam je potrebno. Minimum jeste 3 puta nedeljno po sat vremena.

I naravno mala motivacija za sam kraj:

Sve što ti treba jesu hrabrost, snaga i ljubav. Sve što ti treba je već u tebi!

Pokušajte!

 

 

Autor : Natalija Stojanović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *